BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burhaniye'de Kılıçdaroğlu çoşkusu

Burhaniye'de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açılan 21. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet meydanında yaptığı konuşmada hükümete yüklenirken, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova da konuşmalarında festivallerin tanıtıma olan katkısı üzerinde durdu.

Cumhuriyet Meydanı’nda CHP genel sekreteri Önder Sav ile çok sayıda milletvekili ve Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile birlikte yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı tören sırasında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışarak yarattığı katma değeri hakça bölüşenlerin iktidara gelmesi gerektiğini İfade etti.

CHP Lideri, festivallerin birlik ve beraberliği arttığını vurgularken, “ Festivallerin en büyük özelliği, bizi ayrışma sürecine sokanlara ders vermesidir” diye konuştu.

Kaymakam Ali Uslanmaz ve belediye başkanı Fikret Akova da yaptıkları konuşmalarda festivallerin tanıtıma olan katkısını anlattılar. Meydandaki törenin ardından Ören meydanında çok sayıda sergi ve stant açılırken İskele meydanında Kültür ve Sanat Derneğince, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Ören Adramytteion Açık Hava Tiyatrosunda da Necati Ender Fotoğraf yarışması ödüllerinin verilmesinin ardından Erdal ve Gürdal Tosun’un anıları ve film gösterimi sunuldu. Bunun ardın da Uçurtmanın Kuyruğu adlı tiyatro izlendi.

Anma törenine katılan Erdal Tosun, Olgun Şimşek, Erkan Can ve Engin Günaydın’a başkan adına belediye meclis üyesi Oya Özarkon tarafından birer plaket verildi. ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ adlı oyunu izleyen Belediye Başkanı Fikret Akova, sanatçılar İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’a birer plaket verdi. Çok sayıda etkinlikle devam eden Festival bu gün sona erecek.