BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konyaspor güç topluyor

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, bu seneki hedeflerinin küme düşme korkusu yaşamamak olduğunu söyledi.

Abone ol

Turkcell Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarını 8 gündür Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Patalya Otel'de sürdürüyor.

Günde çift idman ile hazırlıklarını sürdüren Konyaspor sezon öncesi güç depoluyor.

İdman öncesi İHA'ya açıklamalarda bulunan tecrübeli çalıştırıcı Ziya Doğan, Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe getirilen Aykut Kocaman'ın getirilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Türk teknik adamlar Avrupalılardan çok çok daha önde ve kıvrak zekalıdır. Ancak bunu başımızdakiler hiç anlamıyor. Aykut'un Fenerbahçe'de başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
Süper Lig'e yeni çıkan takımların sıkıntıları olduğunu söyleyen Ziya Doğan, "Bank Asya Lig'den Turkcell Süper Lig'e çıkarken bir sonraki seneyi düşünemiyorsunuz. Çünkü o zaman ki tüm hesaplar takımın bir üst lige çıkması konusunda yapılıyor. Maalesef elinizdeki malzeme tam olarak bir üst ligin yükünü taşıyabilecek bir malzeme olmuyor. Lige yeni çıkan takımların en büyük sıkıntısı bu gözüküyor. Diğer Anadolu takımlarına baktığınız zaman oturmuş bir kadroları var ve eksik yerlerine takviyeler yaparak güçlerine güç katıyorlar. Şuanda 3 takım olan Karabükspor, Bucaspor ve biz bu konuda en sıkıntılı takımlarız. Şuan itibari ile sıfırdan bir takım derken 12 tane geçen seneki takımımızdan kalan oyuncumuz var. 3-4 tanesi ilk 11 oyuncusu ama bu 3-4 oyuncunun kaç tanesi ilk 11'de oynar, onu zaman gösterecek. Bu da demektir ki, yepyeni bir takım kuruyoruz. Bu da Türkiye şartlarında hiç de kolay değil. Fakat, biz daha önce çalıştığımız futbolcuları takıma tercih ederek en azından oyun sistemini daha çabuk oturtabiliriz diye düşündük. Bunun yanında yabancı oyuncular ve daha önce çalışmadığım ama özelliklerini bildiğimiz oyuncuları da bünyemize katarak çok güzel şartlarda çok olumlu bir kamp dönemi geçiriyoruz. Bir taraftan da lig yaklaşıyor. Bu ayın 15'inde buradaki kampımız bitiyor ayın 18'inde Avusturya'ya gidiyoruz ve orada 4-5 maç oynadıktan sonra yurda döneceğiz. Döndüğümüz zamanda zaten ligin haftasına gireceğiz. Hazır olmamız için 20-25 gün zamanımız var. Bu zamanı en iyi değerlendirip Konyaspor takımını yeni transferler ve eski oyuncular bir bütün olup uyum sağlayıp ve ligde iyi sonuçlar almamız lazım. Çok kolay değil ama bu açığı çok çalışıp mesaimizi fazla harcayıp bunu sağlayabiliriz" dedi.

"HEDEF DÜŞME TEHLİKESİ YAŞAMAMAK"

Konyaspor'un bu seneki hedefi ligde kalıcı olmak olduğunu ancak asıl hedeflerinin ise ligden düşme korkusu yaşamamak olduğunu da dile getiren Doğan, "Geçenlerde 5-6 senedir Süper Lig'de olan bir Anadolu takım başkanının basına verdiği demeci okudum, diyor ki kalıcı olmak istiyoruz. Yani bazı hala bazı Anadolu takımları ligde kalıcı olmak istiyor bazıları da yukarılara oynamak istiyor. Geçen sene Bursaspor'un yakaladığı başarıları Eskişehirspor, Ankaragücü, Kayserispor gibi takımlarımız da takip etmenin gayreti içinde yoluna devam ediyorlar. Türkiye'de artık lige baktığınız zaman 5 büyük oldu. Bu takımlara 3-4 tane daha eklersen ligin neredeyse yarısı yukarıya oynuyor. Bu sadece yukarı oynamak düşüncesi ile olmuyor. İyi bir takım kurmak, iyi bir ekiple saha çıkarak iyi sonuçlar almak lazım. Bizim de Konyaspor olarak bu seneki hedefimiz bu sene ligde kalıcı olmak, düşme korkusu yaşamamak ve ilerleyen yıllarda yukarıları hedefleyen bir Konyaspor'u ortaya çıkarmaktır" diye kaydetti.

Ziya Doğan, takımda uyum konusunun çok önemli olduğunu söyleyerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ayrı kültürden oyuncularda var. Gurbetçi ve yurt dışından gelen oyuncularımız var. Yurt dışından gelen oyuncuyu bir kenara bırakın İstanbul'a, Kayseri'den gelen bir oyuncunun bile uyum sorunu oluyor. Çok kolay değil ama futbolun dili bir. Onun için biz arada yardımcı faktörleri kullanıp bir an önce başarılı bir takım oluşturmaya düşünüyorum"

POLJAC'A ZİYARET

Geçtiğimiz sezon Konyaspor'da forma giyen ve geçirdiği trafik kazası sonrası felç geçiren Branimir Poljac'ı 18 Temmuz'da ziyaret edeceklerini de açıklayan Ziya Doğan, "Bu konu geçen sene bizi çok üzdü çok. Aslında sezon biter bitmez gidecektik ama vize sorunu ve Poljak'ın tedavi süreci dolayısı ile ayın 18'inde onu ziyaret edeceğiz. O günleri fazla konuşmak istemiyorum ama bizler çok üzüldük. Haberler alıyoruz inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur. Biraz uzun sürecek ama aldığımız bilgiler bu yönde ama kollarını oynatıyormuş bu güzel bir haber. Adalelerini hissetmeye başlamış bunlar bizim için çok olumlu gelişmeler. Poljak ülkesinde fizyoterapist eşliğinde tedavisini sürdürüyor ancak oradaki doktorların söylediği, (Dünya'nın en iyi doktoru gelse bir ameliyat ancak bu kadar başarılı olabilir) diyorlarmış. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Yalnız kendisi hiçbir zaman mücadeleyi elden bırakmıyor ve tekrar futbol oynamak istiyorum diyor. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur tek beklentimiz sağlığına kavuşması" diye konuştu.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başına getirilmesini değerlendiren Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, "Ben şunu hep savunuyorum; Türk antrenörleri Türkiye şartları içersinde Avrupalılardan çok çok önde. Ama bizi maalesef anlamıyorlar. Biz yönetenler bunun farkında değil. Ama ben bir teknik adam olarak yabancılarla çok çalışmamdan dolayı şunu gördüm; Türkiye'nin şu psikolojik ortamında yüzde yüzde biz onlardan çok öndeyiz, çok daha farklı ve kıvrak zekalıyız. Şimdi Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye teknik adam oldu. Gelişi hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum. Ama bir gerçek var başarılı olur, istediğimiz bu. Yüzde yüz doğruyu bilsem çok rahatlıkla yorum yaparım. Ama sportif direktör olarak başlaması ve sonra teknik direktör olması bazı şeylerde farklı yorumlandı. Gerçekleri bilmeden konuşmak doğru değil" sözlerine yer verdi.