BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara Festivali'nde düğün coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali'nde toplu nikah heyecanı yaşandı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 210 çiftin nikahına 10 binlerce Ankaralının şahitliğinde kıydı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde dev alana kurulan, 3 Temmuz tarihinde başlayan ve yarın sona erecek olan Büyük Ankara Festivali etkinlikleri kapsamında 8. gece festival alanında 210 çiftin toplu nikah töreni yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in on binlerce başkentlinin şahitliğinde 210 çiftin nikahını kıyarken, genç çiftlerin mutlu gününde ünlü sanatçılar Safiye Soyman ile Ferhat Göçer de muhteşem birer konser verdi.

Büyük bir şölenle evliliğe adım atan genç çiftlerin düğün gecesinin sunuculuğunu Vatan Şaşmaz yaparken, ilk olarak sahneye çıkan ünlü sanatçı Safiye Soyman, alanı dolduran izleyicilere keyifli ve eğlence dolu anlar yaşattı. Soyman'nın konserinin ardından sahneye çağrılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 210 çiftin arasından seçilen dört çiftin temsilen nikahını kıyarken, çiftlerin nikah şahitliklerini de ünlü sanatçılar Safiye Soyman, Ferhat Göçer ile Ankara Milletvekili Aşkın Asan yaptı.

EN KÖTÜ GÜNÜNÜZ BÖYLE OLSUN

Havai fişeklerle konfetilerin gökyüzünü renklendirdiği gecede, Başkan Gökçek, diğer çiftlerin de toplu olarak nikahını kıymak için önce tüm gelinlere ardından da damatlara evlenmeyi kabul edip etmediğini sordu. Herkesin hep bir ağızdan evet yanıtını vermesinin ardından geceye katılan tüm Ankaralıların şahitliği altında resmi nikahlarını kıyarak çiftleri karı koca ilan etti.

Nikahın ardından sahneye gelen büyük düğün pastasını da çiftlere kestiren Başkan Gökçek, yeni evlilere mutluluklar dileyerek, "En kötü gününüz böyle olsun, en az 3 çocuk yapın. Darısı da bekarların başına" dedi.

BUGÜNE KADAR 2 BİN 289 ÇİFT EVLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2000 yılından itibaren düzenlediği, bugüne kadar 2 bin 289 çiftin dünyaevine girdiği toplu nikah töreninde bu yıl da 210 çift onbinlerce Ankaralının şahitliğinde mutlu sona kavuştu. Mutluluklarını başka çiftlerle paylaşmak isteyen, maddi durumu düğün yapmaya el vermeyen ya da farklı bir organizasyonla evliliğe ilk adımı atmak isteyen çiftlerin düğün geceleri bir şölen havasında geçti. Ferhat Göçer'in "Cennet" parçası eşliğinde ilk danslarını eden çiftler, hareketli
parçalar eşliğinde de unutulmaz bir düğün töreni yaşadı. Başkan Gökçek'in tek tek fotoğraf çektirdiği çiftlere düğün töreni hatırası olarak gelin-damat şeklinde buzdolabı süsü hediye edilirken, kalp şeklinde de pasta ikram edildi.

Tüm masrafları Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan bu muhteşem evlilik organizasyonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftlere, gelinlikleri, damatlıkları ve koltuk takımı hediye edildi. Çiçeği burnunda çiftler gecenin geri kalanında Göçer'in seslendirdiği hareketli ve duygusal parçalarla eğlenerek, dans edip halaylar çektiler.

BAŞKAN GÖKÇEK: "FESTİVAL MÜKEMMEL GEÇİYOR"
Nikah törenin ardından gazetecilerin festival hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Gökçek, "Festival mükemmel geçiyor. Her gün on binlerce insan geliyor. İnsanlar heyecanlı, bu da bizi çok mutlu ediyor. Bir iki gün yağmur oldu, o biraz aksattı ama genel anlamda mükemmeldi" diye konuştu.

Düğün törenin de muhteşem olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, "Zaten 2000 yılından beri toplu düğün yapıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin 300 kişiyi evlendirdik. Çok güzel bir tören oldu, biz de onların mutluluğuna şahitlik etti" dedi.