BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,39
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Başbakan Erdoğan'ı Özal'la vurdu

SP'nin olağanüstü kongresi Erbakan'ın gölgesinde yapıldı. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere yüklenen Kurtulmuş AK Parti'yi de seçim barajı ile vurdu.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Saadet Partisi’nin Olağanüstü Büyük Kongresi eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın gölgesinde yapıldı. Erbakan Kongre'nin sabah oturumuna katılmadı, ancak açılan pankartlar, atılan sloganlar ile hem varlığını hem de ağırlığını hissettirdi. Kurtulmuş'un konuşmasını dinlemeyen Erbakan kongrenin öğleden sonraki oturumuna katıldı.

Siyasete yeni bir üslup ve değişim getirme iddiasıyla genel başkanlık koltuğuna oturan Kurtulmuş’un tek aday olduğu kongrede, “Hepimiz Erbakanız”, “O ne diyorsa o” pankartları açıldı.

Pankartlar parti yetkililerince toplatıldı. Ancak salonda sık sık, “Sadakat şerefimizdir”, “Mücahit Erbakan” sloganları yükseldi. Bu sloganlar kongre sunucusu tarafından, "Hocamıza sadakat davamıza sadakattir, Davamıza sadakat partimize sadakattir, Partimize sadakat genel başkanımıza sadakattir" sözleri ile yumuşatılmaya çalışıldı.

Eski parti kongrelerinde yaşandığı gibi harem-selamlık uygulaması yapılan kongrede tek renk gömlek giyen yüzlerce partili de dikkat çekti.

AK PARTİ'YE YUH

Kongrenin en dikkat çeken noktalarından biri ise kongreyi izlemek için davet edilen AK Parti temsilcilerinin yuhalanması oldu. Kongreyi izlemek için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’un ismi okununca salonda “Yuh” sesleri yankılandı. Benzer bir durum Kurtulmuş konuşmasını yaparken de yaşandı. Sık sık siyasette yeni bir üslup getirmek istediklerini açıklayan Kurtulmuş bu sözleri duyunca konuşmasını keserek, "Yuh çekmeyin. Yuh çekmek bizim üslubumuzda yoktur” uyarısında bulundu.

Başbakan Numan sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş’un hedefinde başta AK Parti olmak üzere Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler vardı.

ERDOĞAN'A ÖZAL HATIRLATMASI

Seçim barajının kaldırılmasının AK parti için en önemli demokrasi sınavı olacağını savunan Kurtulmuş Turgut Özal'ı hatırlatarak, "Seçim barajları bir gün o barajlardan medet umanların boğulacakları yerler olacak" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle oldu:

DEĞİŞMEDEN YENİLENECEĞİZ

Bu kongremizle birlikte yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir siyaset üslubu ile değişmeden yenileşmeyi başarmak zorundayız. Bir buçuk asırdır bu topraklarda iki düşünce karşı karşıyadır. Biri öz ve öz bu milletin düşüncelerini savunanlar diğeri ise halka tepeden bakan, halkı eğitilmesi gereken bir toplum olarak gören bir zümredir. Halkın teveccüh ettiği partileri kapatırlar. Sırf millet seviyor diye başbakanları asarlar. Milletin hayrı için çalışanları, irticacı diye damgalayarak saf dışı bırakmaya çalışırlar.

O SAKALLI ADAMLAR NEREDE

28 Şubat’ta beline kadar sakallı adamlar vardı. Bir ramazan boyunca yeşil gözlü bir bayanı kullandılar. Bu tertipleri yapanlar nerede. Refah Yol hükümetini kenara koyanlar nerede. Yargı brifingleri verenler tankları yürütenler nerede? O ezmeye çalışılan ruh burada. Menderes’in ruhu, Erbakan’ın ruhu, sultan Fatih’in, Alpaslan’ ruhu burada.

ONLAR BU ÜLKEDEKİ YABANLAR

Ama bunları yapanlar keşke biz bunları yapmasaydık diyorlar. Bunları bir kişi olarak söylemiyorum. Bir tarzı siyaset olarak söylüyorum. Bunların değerleri algıları dışarıdadır, oradan aldıkları ilhamlarla siyasete müdahale ederler. Bazen üniformalı, bazen iktisat baronlarıdır. Hepsinin ortak tarafı bu toprakların insanları, onların geleceği ile gönül bağları yoktur. Kalpleri hep Newyork’ta atar. Ağrı Erciyes dağlarında işi olmaz. Fırat’tan Dicle’den su içmezler. Bu ülkeye yabancı değil, bu ülkedeki yabanlardır. Halka rağmen iktidar olurlar ama hep halkı adam etmeye çalışırlar.

DÜŞMANLIĞIMIZ ZALİMLERE KARŞI

Saadet Partisi’nin iktidarında herkesin refahından, özgürlüğünden başka hiçbir ön yargımız bulunmayacak. Harun gibi gelip Karun gibi gitmeye asla müsaade etmeyiz. Zalimlerden başka kimseye karşı gelmeyiz. Hiçbir kimseye şahsından dolmayı kin gütmeyiz. Düşmanlığımız zalimlere karşıdır. Zalimler önünde eğilmeyiz, reel politik diye zalimlerin emrine girmeyiz. Zulmün her çeşidinin karşısına geçeriz.

AÇILIMI ANCAK SAADET YAPAR

Açılım konusunda AK Parti’nin yol haritasını bilen var mı? CHP ve MHP’nin neden kraşı çıktığını bilen var mı? Kapatılan DTP İmralı’daki hükümlünün odasının boyutlarına tıkadı. Be mübarek sen milyonlarca Kürt’ün hakkını savunacakken, bir hükümlünün hakkını savunuyorsun. Bütün dünya şahittir ki ne istediğini bilen, iktidarda olsa nasıl yapacağını açıkça ilan eden tek parti Saadet Partisi’dir. Buz bunu da bir dosya ile ortaya koyduk. Anayasa değişikliği ile ilgili de, mayınlı arazilerle ilgili de dış politika ile ilgili de dosyalarımız var.

FİLDİŞİ KULELERDE SİYASET YAPMAYACAĞIZ

Asla fanusların içerisinde, fildişi kulelerde siyaset yapmadı. Türkiye’nin ihtiyacı sadece bir rötuş anayasası değildir. Türkiye’nin ihtiyacı bu Anayasayı top yekun değiştirmektir. Dönüp millete buyurun kendi anayasanızı siz yapın demektir. Türkiye en kısa zamanda Saadet Partisi’nin bu teklifine gelecek. Yeni çağdaş, demokratik bir anayasa yapılacaktır.

VESAYET ALTINDA BİR SİSTEM

Türkiye’de bürokratik oligarşik bir sistem var. 28 Şubat’ta yargı brifingleri ile oluşturulan yargı oligarşisi var. Sonuncusu IMF ile gelen ekonomik vesayet. Bu sistem içerisinde millet egemenliği yoktur, millet dediğiniz şey sadece oy veren bir mekanizmadır. MGK, HSYK, Anayasa, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, RTÜK, YÖK…

ÖZAL DA BARAJA KARŞIYDI!

Yüksek seçim barajları yüzünden 2002 yılında halkın oylarının yüzde 43'ü, 2007 seçimlerinde yaklaşık yüzde 20'si geçersiz sayıldı. Millet iradesini savunduğunu söyleyen siyasi iktidarın Başbakanı'nı seçim barajının düşmesi durumunda siyasi istikrarsızlık olacağını söylüyor. Bırakın onu 12 Eylülcüler savunsun. AK Parti önündeki demokratikleşme sınavlarından en önemlisi seçim barajlarına yönelik tutumları olacak. Rahmetli Özal da seçim barajını kaldırmak istemediğini söylerdi. Şu anda Anavatan Partisi diye bir parti kalmadı. Seçim barajları bir gün o barajlardan medet umanların boğulacakları yerler olacak. Bizim için yüzde 7 değil, yüzde 17 hiç fark etmez.

YOKSULLARA VATANDAŞLIK MAAŞI

Türkiye'de vergiyi bulduğumuzda değil vermesi gerekenlerden alacak bir politika izleyeceğiz. Yoksul her aileye vatandaşlık maaşı vereceğiz. 2.5 milyon insana iş sağlayacağız. Asgari ücret açlık sınırının 850 liranın üzerinde olacak ve vergi dışı olacak.

BOZDOLABINI ALIN KANMAYIN

Kurtulmuş konuşurken bir partili "Kömür buzdolabı dağıtıyor" dedi. Kurtulmuş da, "Siz de kömürü buzdolabını alın, kanmayın" yanıtı verdi. Oyunuzu AK Parti'ye verin diyorlar. Yüzde 35 AK Parti için değil 1961'den asılan Menderes7in intikamını almak için 28 Şubat'ta yürütülen tankların intikamı için AK Parti'ye oy verdiler. Yetmedi. Yüzde 47'ye çıktı oylar. El insaf yüzde 87'mi isityorsunuz. Başbakan, Cumhurbaşkanı AK Partili. Bu kadar siyasal gücü olan başka iktidar olmadı.

EVDEKİ CADILARLA KİRACISINI KORKUTUYORLAR

3 Kasım 2002'de Ak parti'ye hangi gerekçeyle oy vermiş olursanız. İktidar artık metal yorgunluğuna uğramıştın. Enerjisi kalmamış, yol haritasını kaybetmiştir. Değişim ve dönüşümün yeni adresi Saadet partisi'dir. Sakın sakın sizi AKP'liler CHP-MHP koalisyonu ile korkutanlara kanmayın. Bu eldeki cadılarla kiracısını korkutan evsahibine benziyorlar. Bu halleriyle devam etsinler millet sittin sene CHP'yi AKP'yi iktidara getirmeyecektir.