BIST 10.282
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.403,02
HABER /  GÜNCEL

Barışa Evet eyleminde çatıştılar!

BDP'nin Ağrı'da düzenlediği Savaşa Hayır eyleminde BDP'li Milletvekili Üçer'in konuşmasından sonra olaylar çıktı.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen "Savaşa Hayır, Barışa Evet" etkinliğinin ardından olaylar çıktı. İlçeye takviye polis gönderildi.

Sabah saatlerinden itibaren parti binasının bulunduğu Büyükanıt Caddesi üzerinde toplanan kalabalığa hitaben BDP Van Milletvekili Özdal Üçer bir konuşma yaptı. 

Üçer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı operasyonların biran evvel durdurulmasını istedi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Özden’in konuşması sonrası fanatik bir grup çevrede güvenlik önlemi alan polise taş ve sopalarla saldırdı.

Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve bibergazı kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, ilçe merkezindeki bazı banka ve işyerine saldırdı. 

Cadde ve sokaklarda barikat kurarak, yolları trafiğe kapatan göstericiler, bir mağazayı ateşe verdiler. Kalabalığın dağılması için polis havaya ateş açarken, Türkiye-İran transit karayolunu da trafiğe kapatan gruba müdahale devam ediyor. Çıkan olaylardan sonra esnaf kepenk kapatırken, ilçeye takviye ekip geldiği öğrenildi.