BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  POLİTİKA

BDP'den İmralı'ya kim gidecek?

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan İmralı açıklaması...

Abone ol

İmralı 'ya gidecek isimler konusunun önemli olmadığına işaret eden Demirtaş, her milletvekilinin İmralı 'ya gidecek güç ve yetenekte olduğunu belirtti.

Ağrı milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ın da hazır bulunduğu BDP İl Kongresi, Vali Kutlu Aktaş spor salonunda yapıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , yerel seçimlere iyi haz ırlandıklarını, bunun yanında 100 yıllık özgürlük ve barış hasreti için mücadele ettiklerini bildirdi. BDP'li belediyelerin ekonomik ve siyasi baskılara rağman AK Parti li belediyelerden 10 kat daha iyi hizmet ürettiklerini ileri süren Demirtaş, şunları söyledi:

"Ağrı halen Ak Parti'nin dağıttığı kalitesiz kömür ve tezekle ısınmaya çalışıyor. Gerçekten merak ediyorum. Doğalgaz boru hattı buradan geçiyor. Ağrılı doğalgaz ile ısınmayı hak etmiyor mu? Ağrı ve Doğubeyazıt'ta verdiğin ucuz kömürden dolayı halk temiz nefes alamıyor. BDP'li belediyelerin olduğu yerlerde kaldırım ve caddelere 'bal dök yala' desek abartmış olmayız. Ağrı'da kaldırım yok. Sen dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahip olsan ne olur? Enflasyonu tek rakama indirmişler, Ağrı'da kanalizasyon yok. Ağrı halkının Ak Parti ye oy vermesinin cezası mıdır?"

DİLİMİZİ BİLE KONUŞAMIYORUZ

İmralı 'ya gidecek isimler konusunun önemli olmadığına işaret eden Demirtaş, her milletvekilinin İmralı 'ya gidecek güç ve yetenekte olduğunu belirtti. Ortada bir kriz olmadığını savunan Demirtaş, elinde zçözüm politikası bulunmayan hükümetin kriz çıkardığını savunan Selahattin Demirtaş, "Her gün isim tartışması yapıyorlar. Bunlarla sürecin ilerlemeyeceğini herkesin bilmesi gerekiyor. Yeni anayasa tartışmaları ile birlikte kalıcı barış adımları atılacaksa Allah vergisi dilimizi bile konuşamıyoruz. Ana dilde eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Bizim ana dilimiz, tarihimiz ve kültürümüzdür. Bir ana dilde dünyanın en güzel türküsü ve masalı anlatılır" diye konuştu.