BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Esad vakum bombasıyla saldırdı

Suriye İnsan Hakları Örgütü dün Suriye'de ölenlerin sayısını açıkladı

Abone ol

Suriye'de ordu birliklerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda 120 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Halep kentinde düzenlenen operasyonlarda 40'ı Cüneydi köyünde güvenlik güçlerince idam edilmek üzere, Halep ve çevresinde 55 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

VAKUM BOMBASI

Savaş uçaklarının kentin Tel Rıfat beldesini "vakum" bombasıyla vurduğu ve Hayyan ilçesine de varil bombası attığı belirtilen açıklamada, Şam'ın banliyölerinde 22, Humus'ta 14, Dera ve Hama'da 7'şer, Deyru'z Zor'da 6, İdlib'te 5, Lazkiye kentinde 3 ve Rakka'da bir olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 120 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bu arada, yönetime bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'ın Muaddamiye, Dareya, Doğu Guta bölgesine hava saldırıları gerçekleştirdiğini ve bölgeden dumanların yükseldiğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Rakka'nın Tabka beldesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, savaş uçaklarından varil bombası atıldığını duyurdu.

Halep uluslararası havaalanı yolunda iki ordu arasında yoğun çatışmaların yaşandığını vurgulayan SRGC, ordunun kentin birçok bölgesine hava ve roket saldırısında bulunduğuna işaret etti.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Öte yandan SRGC, Rakka;nın Tabka beldesinde 21 askerin birliklerinden mühimmatlarıyla birlikte ayrılarak ÖSO'ya geçtiklerini kaydetti.