BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'den Bakan Akdağ'a ziyaret

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, Bakan Akdağ'ı makamında ziyaret etti

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Terör örgütü silahla mücadele ettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti olarak onlarla mücadele edeceğiz ve bunun en iyi yollarını bularak onlarla mücadele edeceğiz'' dedi.

Bakan Akdağ, makamında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Terörle mücadele konusundaki en doğru tavrı hükümet ve muhalefetin birlikte bulması gerektiğini vurgulayan Akdağ, ''Şehitlerimizin haberi geldiğinde bazı siyasilerin bunun üzerinden oy kazanmaya yönelik bir tavır içine girmesi gerçekten incitici oluyor, yanlış da oluyor. Meseleye de bir çözüm sağlamıyor'' diye konuştu.

Terör eylemlerinin vicdanı olan herkesin vicdanını sızlattığını ifade eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

''Gencecik yavrularımız şehit oluyor. Bu meselenin bir siyasi rant meselesi haline getirilmemesi lazım. Bunu çok önemsiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin hakim olduğu topraklarda yaşayan insanımız, yurt dışında yaşayan insanımız hepsini dahil ederek söylüyorum, bu terör örgütü dışında ve terör örgütüne sırtını yaslayanların dışında bu meselenin sonlanmasını istemeyen hiç kimse yok. Burada parti farkı da yok. AK Partilisi de, CHP'lisi de MHP'lisi de, Saadet Partilisi de, BBP'lisi de gerçekten bu meselenin bitmesini istiyor. Ama eline silah verdiği gençleri dağa çıkaran bir örgüt var. Bu örgütün mensupları, bu örgütün yöneticileri, bu örgüte sırtını yaslayanlar gerçekten bu meselenin bitmesini istiyorlar mı? Ben bu hususta mütereddidim. Bu güruh hariç herkesin işbirliği yapması lazım.''

Bakan Akdağ, ''Terör örgütü silahla mücadele ettiği müddetçe Türkiye Cumhuriyeti olarak onlarla mücadele edeceğiz ve bunun en iyi yollarını bularak onlarla mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaşanan terör eylemlerinin ardından insanların tahammülünün kalmadığını belirtti.

Terör saldırılarının hem milletin kardeşliğine hem de ülkenin geleceğine zarar verdiğini ifade eden Destici, çevre coğrafyadaki mazlum milletlerin de umudu olan Türkiye'nin bölgesinde güçlenmesini istemeyenlerin terör belası ile ülkeyi zayıflatmaya çalıştığını söyledi.

Parti olarak merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu önderliğinde 2007'de terörle mücadele raporu hazırladıklarını anımsatan Destici, raporlarındaki birçok görüşün bugün uygulanma aşamasına geçtiğini savundu. Türkiye'de ''bir Kürt sorunu olmadığını, PKK terörü sorunu olduğunu'' ifade eden Destici, terörle mücadelenin sosyolojik, psikolojik boyutlarının da bulunduğunu dile getirdi. Yapacakları görüşmelerle hazırladıkları raporu daha da geliştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Destici, ''Terör üzerinden siyaset yapılmaması gerekir. Terör belasından kurtulmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz'' dedi.

Terör örgütünün Kürt halkının temsilcisi olamayacağını vurgulayan Destici, raporlarından bir örneği Bakan Akdağ'a sunacaklarını da söyledi.