BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de yangın ormana sıçradı

Çanakkale'de tarım arazilerinde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı

Abone ol

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan yangında, aralarında tarım arazisi ile ormanlık sahanın bulunduğu yarım hektarlık bölge zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, köy yakınlarındaki tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık sahaya sıçradı.

Yangın ihbarının ardından, Çanakkale Havaalanında konuşlandırılan Türk Hava Kurumuna ait 4 yangın söndürme uçağıyla, 1 yangın söndürme helikopteri olay yerine gönderildi.

Uçaklar ve helikopterin havadan müdahalesine, çeşitli belediyelere ait itfaiye ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan destek verdi.

Ekipler, arazinin sarp olması nedeniyle müdahale sırasında zaman zaman güçlük yaşadı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri de yangının çıkış nedenine ilişkin araştırma yaptı.

Çalışmaları incelemek üzere bölgeye gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının yarım hektarlık alanı kapsadığını söyledi.

Yangın ihbarının alınmasının ardından, THK'na ait uçaklar ile helikopterin yanı sıra bir amfibik uçağın da bölgeye geldiğini ifade eden Akşan, ancak bu uçağın müdahalede bulunmadığını bildirdi.

Şu anda bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirten Akşan, kara ekiplerinin bölgede nöbet tutacağını kaydetti.