BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çağlayan buğday hasatında

Bakan Çağlayan buğday hasatında

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Muş'ta biçerdöver kullanarak, ilk buğday hasadını yaptı.

Kentte gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Çağlayan, Doruk Group Holding tarafından işletilen Berce Beraberce Tarım İşletmeleri'ndeki hasat törenine katıldı.

Törene Çağlayan'ın yanı sıra Vali Ali Çınar, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan ile iş adamları katıldı.

Çağlayan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'un tarımının madde bağımlısı hale getirildiğini söyledi.

Geçmişte sadece şeker pancarı ve tütünün ekildiğini hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

''İkisinin de başımızın üstünde yeri var. Ama bizim arazilerimizde katma değeri yüksek, dışarıdan ithal etmek zorunda kaldığımız cari açığımızı ciddi manada azdıran ürünleri ekmek zorundayız. Burada arkadaşlarımız önemli çalışmalar yapıyor. Bu arazide katma değeri en yüksek olan ve Muş genelinde daha fazla ekilebilir ve daha fazla netice alınabilir ürünlerin çalışması yapılmış. Bunlar yükte hafif, ama pahada ağır olan şeylerdir. Aspir, Kanola ve Mısırda verim yüksek olarak gözüküyor.''

Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer de Anadolu'nun her tarafına yatırımın götürülmesi gerektiğini bildirdi.

Gençer, ''Biz sanayiciyiz. Ama sanayi tarım ürünüyle başlıyor. Biz sadece 64 bin dönüm arazide değil, Muş Ovası'nın tamamında, buranın yerel insanıyla tarım yapıp bu ürünleri ovaya yaymak istiyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte tarım yapabilmek için buraya geldik. İnşallah birkaç yıl sonra çok farklı bir Muş Ovası göreceğiz'' dedi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, biçerdöver kullandı. Yaklaşık 200 metre mesafede biçerdöver kullanan Bakan Çağlayan, ilk buğday hasadını yaptı.

Çağlayan, ''Hasadın startını verdik. İnşallah verimli bir sezon olur. Burası Muş'un tarımının geleceği açısından çok önemli olacak. Burada ilk hasadı yaptık ve inşallah bereketini hep birlikte göreceğiz. Başarılı bir hasat olduğunu söylediler. Hayatımda ilk defa biçerdöver kullanıyorum'' dedi.

Muş Sanayi Merkezi'ne geçen Çağlayan, daha sonra Hasköy ilçesinde vatandaşlarla biraraya geldi.