BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

'Pakistan yeni sel felaketlerine hazırlık yapmadı'

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Oxfam, sık sık sel felaketleriyle karşı karşıya kalan Pakistan'ın gerekli önlemleri almadığını açıkladı.

Abone ol

Merkezi İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam, geçen yıl tarihinin en kötü sel felaketini yaşayan Pakistan'ın yeni bir felaket için gerekli hazırlıkları yapmadığını açıkladı.

Geçen yıl nehirlerin taşmasına neden olan ve ülkenin ortasında iç deniz büyüklüğünde sular altında kalmış alanlar yaratan sel felaketinde 1750 kişi ölmüştü.

Aylar süren felaket toplamda 20 milyon insanı etkilemişti.

Oxfam, ülkenin yeniden yapılandırılmasındaki faaliyetlerin de yeterince süratli yürütülmediği görüşünde.

Yardım kuruluşu hazırladığı raporda, muson yağmurları dönemi yaklaşırken sekiz binden fazla ailenin hâlâ kalıcı bir barınma imkânından yoksun olduğunu da belirtti.

Felaket nedeniyle çiftçilerin ekin ekme dönemlerini kaçırdıklarını belirten kuruluş bu nedenle halkın gelecek aylarda beslenmek için yeterli gıda bulamayacakları tehlikesine de dikkat çekti.

Oxfam'in Pakistan'daki yetkilisi Neva Han, Pakistan içinde faaliyet yürüttükleri köylerde halkın yeni sel felaketlerinden çekindiğini ve bu nedenle daha yüksek bölgelere taşındıklarını söylüyor.

Ülkenin 1947 yılından bu yana 67 kez sel felaketiyle karşı karşıya geldiğini belirten Oxfam, bu duruma rağmen ülkenin felaketlere hazırlanmamasının büyük bir sorun olduğunu da ifade ediyor.

Kuruluşa göre sel ve depremlerin önüne geçmek mümkün olmasa da çok sayıda insanın ölmesi ve etkilenmesinin önüne geçilebilir.