BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Türkiye'den üç ülkeye gıda yardımı

Kimse Yok Mu Derneği'nden Etiyopya, Uganda ve Somali'ye gıda yardımında bulunacak

Abone ol

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri, ciddi kuraklık ve açlık tehlikesi bulunan Etiyopya, Uganda ve Somali'ye gıda yardımı yapacak.

Somali'deki gıda yardımını organize edecek 2 kişilik ekip, Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Nairobi üzerinden başkent Mogadişu'ya gitti. Yardım ekibini, Atatürk Havalimanı'ndan Samoli'nin İstanbul Fahri Konsolosu Sermet Çetin ve Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk uğurladı.

Öztürk, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla 55 ülkeye iftarlık ulaştırmayı planladıklarını, ancak Afrika'nın doğusunda başta Somali olmak üzere Etiyopya ve Uganda'da ciddi bir kuraklık yaşandığını, bu nedenle yardımlar konusunda bu 3 ülkeye öncelik verdiklerini söyledi.

Bu ülkelerde insanların ve hayvanların ciddi bir susuzluk ve açlıkla karşı karşıya olduğunu ifade eden Öztürk, bu ülkelere yardım malzemelerini göndermeye başladıklarını ve bu amaçla 2 kişilik bir ekibin Somali'ye gittiğini söyledi.

Kamuoyunun Afrika'ya yardım konusunda büyük hassasiyet gösterdiğini belirten Öztürk, Fethullah Gülen'in de 10 bin dolarlık bir bağışla kampanyaya katıldığını, bunun kendilerini heyecanlandırdığını ve motive ettiğini kaydetti.

Öztürk, ilk etapta hesaplarda bulunan 150 bin doların bu 3 ülkeye paylaştırıldığını ve buralara gidecek ekiplerin bulundukları ülkelerden su ve gıda satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını ifade etti.

Ekiplerin verecekleri raporlar doğrultusunda bu ülkelere su kuyusu açmak ve hastane yapımı gibi kalıcı yatırımların da yapılacağını anlatan Öztürk, vatandaşların ''www.kimseyokmu.org.tr'' adresinden online bağış yapabilecekleri gibi Turkcell, Avea ve Vodafone hatlarından ''ACLIK'' yazarak ''5777''ye SMS atarak yardımda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.