BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kenya'da kuraklığın boyutu korkuttu

Kenya'da kuraklık yüzünden açlıkla karşı karşıya kalacak nüfusun 3,5 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor

Abone ol

Kenya'da kuraklık yüzünden açlık sorunuyla karşı karşıya olanların sayısının, Eylül ayına kadar 3,5 milyona ulaşacağı bildirildi.

BM'nin Kenya'daki İnsani Yardım Koordinatörü Aeneas Chuma düzenlediği basın toplantısında, Kenya'da Eylül ayına kadar 3,5 milyon insanın gıda yardımına ihtiyaç duyacağını ifade ederek, ''Ölüm Üçgeni'' olarak anılan Kenya, Etiyopya ve isyancıların kontrolü altındaki kuzey Somali'de 11,6 milyon kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Kuraklıktan en çok etkilenen bölgenin kuzey ve kuzeydoğu Kenya olduğunu kaydeden Chuma, bu bölgelerdeki açlık sorunun Ağustos ve Eylül aylarında kriz seviyesine ulaşmasının beklendiğini bildirdi. 

Doğu Afrika'nın en büyük ekonomisi Kenya'da kuraklık yüzünden halen 2,4 milyon kişi açlıkla karşı karşıya bulunuyor. BM Dünya Gıda Programı, 1,7 milyon kişiye gıda yardımında bulunurken, geri kalanlara gıda yardımını Kenya hükümeti sağlıyor.

BM İnsani Yardım yetkilisi, Kenya için 605 milyon doların istenmesine karşın, bunun ancak yüzde 52'sinin sağlandığını söyledi.

BM, acil fon kapsamında bugün Kenya için 13,5 milyon doları serbest bıraktı.