BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.434,76
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Baz istasyonları taşınıyor mu?

Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren baz istasyonlarıyla ilgili konuştu...

Abone ol

Özeren, Danıştay'ın vermiş olduğu; Bilgi Teknoloji İletişim Kurumu'nun baz istasyonu kuruluşu ile ilgili yönetmeliğin iptali kararının tamamen yönetmeliğin iptali ile ilgili olduğnu belirterek, ''şehir dışına çıkartılmakla ilgili herhangi bir teknoloji dünyada yoktur'' dedi.

Özeren, Erzincan'daki Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ''Güvenli İnternet Çağrı Merkezi'' açılış töreninde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Baz istasyonları konusunda Danıştay'ın verdiği kararın ardından neler yaşanacağına ilişkin bir soru üzerine Özeren, şunları kaydetti:

''Danıştay'ın vermiş olduğu bu karar, şu anda Bilgi Teknoloji İletişim Kurumu'nun (BTK) baz istasyonu kuruluşu ile ilgili yönetmeliğin iptali kararıdır. Şimdi burada şöyle bir yanlış anlaşılma var. Şehir içerisinde baz istasyonu kuruluşu şu anda iptal edildiği için bütün baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılacağı beklentisi var. Danıştay aslında bunu söylemiyor. Danıştay, şu anda teknolojinin gerekliliğine dönük olarak yönetmeliğin revize edilip, tekrar yapılmasını istiyor. Bu konuda Bilgi Teknoloji İletişim Kurumu yeniden tekrar bir yönetmelik hazırlıyor. (Zaten şehir dışına çıkartmak) diye bir yapı mümkün değil.''