BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bayrampaşanın ilk konuğu

Bayrampaşa Belediyesi'nin bereket konvoyu projesinde sanatçı Kıraç da sahne aldı.

Abone ol

DOĞUDAN BATIYA BAYRAMPAŞA’DA RAMAZAN” da İLK DURAKLAR

Bayrampaşa’dan Anadolu Balkanlar ve Lübnan’a uzanan iftar sofralarında renkli görüntüler yaşandı.

Bereket konvoyu Ramazanın İlk Gününde Balkanlar’da Bosna-Hersek’in Travnic şehrinde ünlü Boşnak sanatçısı Elvira, Anadolu’da ise Bilecik ilinde sanatçı Murat Göğebakan’ı konuk etti. Bayrampaşa’nın ilk konuğu ise sanatçı KIRAÇ oldu.

Bayrampaşa Belediyesi; “Doğudan Batıya Bayrampaşa’da Ramazan Projesi “ ile Ramazan ayının bereketini Anadolu, Balkan ve Lübnan halklarıyla paylaşıyor. Proje kapsamında hazırlanan, “BEREKET KONVOYU”; Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan-Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Bosna-Hersek’i kapsayan 8 Balkan ülkesinin 24 şehrinde ve Anadolu’nun 27 şehrinde iftar sofrası açarken Lübnan’ın Kana kentinde sabit mutfak kurdu.

BAYRAMPAŞA
Ramazan’ın ilk gününde Atatürk Parkı ve Bayrampaşa Şehir Parkı’nda kurulan iftar çadırlarına ilgi büyüktü. İftar saatine az bir zaman kala uzun kuyruklar oluşurken; iftar çadırlarında 3 bin, Bayrampaşa Vakfı aşevinde ise 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verildi.

Bayrampaşa Şehir Parkında gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri kapsamında ilk gecenin konuğu Rock müziğinin sevilen sanatçısı Kıraç oldu.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Kıraç Bayrampaşalılara unutulmaz bir gece yaşatırken; çeşitli animasyon gösterileri ise geceye renk kattı.

Öte yandan Bayrampaşa Şehir Parkı’ndan tv8 Televizyonu için hazırlanan ve Erkan Tan’ın sunduğu “Erkan Tan’la Doğudan Batıya Ramazan” ”programı iftar ve sahur’da canlı yayın olarak yayınlandı.

BALKANLAR’DA İFTAR

Balkanlar’da 8 ülke 27 şehirde iftar ve gönül sofrası açacak olan Bereket Konvoyu’nun ilk durağı Travnic oldu.

Viza Shoping Center önünde kurulan iftar çadırında yaklaşık 3 bin kişi iftarını açarken, Balkanların ünlü sanatçısı Elvira bir konser verdi.

BİLECİK’TE İFTAR
Bereket Konvoyu Anadolu’da ilk durağı olan Bilecik’te Ramazan coşkusu tüm renkliliğiyle yaşandı. Tüm İslam Aleminde olduğu gibi burada da türbe ziyaretleri ve iftar alış-verişleri yapıldı. Gece sahura kalkan vatandaşlar Bereket ayının ilk iftarlarını yapmak için alışveriş merkezlerine akın ettiler ve iftariyeliklerini aldılar.

Bayrampaşa Belediyesi’nin Bilecik’e gelmesinden de mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar. Sevginin ve kardeşliğin yaşandığı 11 ayın sultanı ramazanın birlik ve beraberliğe vesile olması dileklerinde bulundular…

Cumhuriyet Meydanında verilmesi planlanan iftar yağmur nedeniyle Bilecik Kapalı Spor Salonunda verildi. İftar öncesi sanatçılar tarafından mistik müzik ve sufi dans gösterileri yapıldı. Daha sonra, tırlarda kurulan malzemelerle pişirilen yemekler; Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları Recep Kırpat ve Ali Kahraman tarafından dağıtıldı.

İftar yemeğine, Bilecik Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Akşam ezanının okunmasıyla birlikte insanlar ilk oruçlarını açtılar. Belediye Başkanı selim Yağcı Bereket Konvoyunu oluşturan Bayrampaşa Belediyesi Başkanı Hüseyin Bürge’ye teşekkür ederek bir konuşma yaptı. Yağcı, “ Osmanlı nın temellerinin atıldığı toprağımızı bereketlendiren bu kervan gittiği her yere sevgi ve kardeşlik götürecektir” dedi.

Ünlü Sanatçı Murat Göğebakan ise verdiği konserle Bileciklilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bereket Konvoyu ile birlikte yola çıkan dijital kütüphane çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kurulduğu ilk dakikalardan itibaren çocukların akınına uğrayan kütüphanede çocuklar. Bilgisayarla da oyunlar oynadı. Öğretmenlerinin verdiği dersleri çalıştı.

LÜBNAN’DA 24 KÖYE İFTAR

Güney Lübnan’da, savaştan en çok zarar gören Bint Jibeil yakınlarındaki Tiyre köyünde kurulan aşevinden Ramazan’ın 1. gününden itibaren iftar yemeği dağıtmaya başladı.

Bayrampaşa Belediyesi’nden yemek işini organize etmek için bölgeye gelen Kenan Sözen; evleri yıkılan, sıcak yemeğe hasret kalan binlerce kişiye Ramazan ayında yardımcı olmak için bu hizmeti başlattıklarını belirtti.

Aşevinden her gün 800 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyleyen Sözen, ayrıca yapılan yemekleri çevrede bulunan 24 köyde yaşayan insanlara özel araçlarla dağıtarak günde 5 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.