BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Darülacezede Ramazan başladı

Kayışdağı Darülaceze sakinleri Ramazan Ayı’nı mukabele programıyla geçiriyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren İstanbul Darülaceze Müdürlüğü sakinleri Ramazan Ayı’nı manevi eğitim birimi tarafından hazırlanan mukabele programıyla karşıladı. Tüm Ramazan Ayı boyunca devam edecek mukabele programlarının ilki önceki gün düzenlendi. Tüm yaşam sitelerinde düzenlenen ve isteyen tüm kurum sakinlerinin katılabileceği programlara oruç tutmayan Darülacezeliler de katılıyor.

Geçen yıl ilk olarak düzenlenen ve Darülaceze sakinlerinin bu yıl da düzenlenmesi yönünde talepte bulundukları mukabele programları darülaceze yaşam sitelerinin toplantı salonlarında düzenleniyor. Umut (Tekerlekli Sandalye), Kervansaray (Demans Tanılı Sakinler), Sevgi (Kendine Yetebilen Erkek 1), Zümrüt ( Kendine Yetebilen Erkek 2), Güven (Kendine Yetebilen Bayan) sitelerinde devam eden mukabele (Hatim) programlarına bu yıl toplam 150 Darülaceze sakini katılıyor.

Doktor Kontrolünde Oruç Tutuyorlar

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da doktor kontrolünde oruç tutmalarına izin verilen darülaceze sakinlerinden istekli olanlar ve sağlık sorunu bulunmayanlar kurum personeli tarafından sahura kaldırılıyor. Oruç tutan Darülaceze sakinleri iftar saatini de hep birlikte bekliyor. Ezanların okunmasıyla oruçlarını açan Darülacezeli amcalar ve teyzeler Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden olan teravih namazını da kurum mescidinde yine hep birlikte kılıyor.

Hoşgörünün Merkezi Darülaceze

Türkiye’nin en büyük huzur evi olan İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Tesislerinde üç dinin ibadethanesi yan yana bulunuyor. 110 yıllık köklü bir kurum olan Darülaceze’de Müslüman vatandaşların ibadetleri için yapılan mescidin yanı sıra Musevi ve Hıristiyan vatandaşların da ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kilise ve havra de yapılarak gayri müslim sakinlerin hizmetine sunulmuş bulunmaktadır.