BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.436,65
HABER /  POLİTİKA

Bu zammı hangi vicdanla yaptınız

DYP lideri Ağar, Bakanlar Kurulu'nun memur maaş zamlarına ilişkin kararını eleştirdi

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bakanlar Kurulu'nun memur maaş zamlarına ilişkin kararını eleştirerek, "Enflasyon yüzde 10'nun üzerine çıkmışken, memura 3 artı 3 gibi bir maaş artışını hangi akıl, hesap ve vicdan üzerinden yaptınız?" diye sordu.

Ağar, memur sendikalarıyla yapılan görüşmelerde taleplerin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını ve sendikaların yok sayıldığını savundu.

Ağar, "Kamuoyu meşgul edilerek, memurların şartlarını iyileştirmek için arayışlar içinde oldukları intiba yaratılmaya çalışıldı. Sonuçta bir kez daha bu iktidarın memurun, işçinin üreticinin, çiftçinin iktidarı olmadığı, örgütlü toplumun ekonomik kararlara katılımına hiçbir şekilde izin vermeyeceği ayan beyan ortaya çıktı" dedi.

"Gösterişli büyüme rakamlarının" hiçbir şekilde halkın hayatına bir refah olarak yansımadığını, kimsenin geçim şartlarını iyileştirmediğini savunan Ağar, "Bu iktidar döneminde memurların reel kayıpları yüzde 15'in üzerine çıkmıştır. Ekonomi büyüdü diyen iktidar memuru enflasyon rakamlarının dahi altında eziyor" dedi.