BIST 10.264
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Baykal'ın iddiasına jet yanıt!

Baykal 'saldırıyı düzenleyenler Çelik'in akrabası" dedi. Çelik "Baykal'la da Hz. Adem'den dolayı akrabayız" diye yanıt verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı "Van'daki saldırıyı bana Ak Parti tertipledi" deyince, AK Parti ayağa kalktı. Baykal'ın ithamlarından payını alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Van Milletvekili Hüseyin Çelik "Baykal'a yarın attığı iftiralar nedeniyle 1 liralık dava açıyorum" dedi.

Baykal grup toplantısında Van'da kendisine saldıranların fotoğraflarını gösterdi ve olayların ardında AKP'nin Medya ve Tanıtımdan sorumlu Van il başkan yardımcısı, gençlik kolları 3 başkan yardımcısı ve merkez ilçe yönetim kurulu üyesi olduğunu söyledi. "Bu kişilerin AKP'nin Genel Başkan Yardımcısıyla olan akrabalık ilişkilerini de sunacaklar." diyerek Hüseyin Çelik'i işaret etti.

BAYKAL DA BENİM AKRABAM

Bu iddialara Hüseyin Çelik'ten yanıt gecikmedi.

Çelik şöyle konuştu:

"Sayın Baykal’ın bu ifadeleri kesinlikle gerçekle bağdaşmamaktadır. İftiradır. Yaşı 70’i devirmiş bir siyasi parti liderinin elinde hiçbir kanıt yokken bana iftira atması çok ayıp bir şeydir.  

Avukatımla görüştüm. Yarın sabah Sayın Baykal’a 1 liralık tazminat davası açacağım. 

 

Sayın Baykal ve adamları bu olayın ağabeyim Ramazan Çelik tarafından gerçekleştirildiğini söylediler. Ağabeyim geçen pazartesinden beri Van’da değil. Yılmaz Aslan’dan diye birinden bahsettiler, Yılmaz Aslan değil, Aslan Yılmaz. Benimle ırsi bir akrabalığı da yoktur, kardeşiminin kayınbiraderidir. Sayın Baykal'la da Hz. Adem'le de akrabayız. Bundan memnun olmasak da!" dedi.

 

İL BAŞKANIMIZ DA O TARİHTE VAN'DA DEĞİLDİ

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İl Başkanımız Gökhan İdiz de o tarihte Van'da değil. Yumurta, taş atmak ne kadar ayıpsa, iftira atmak da ayıptır.

BİRKAÇ AK PARTİLİ OLABİLİR

Van'da Ak Parti'nin 40 binden fazla üyesi var. Dolayısıyla orada birkaç Ak Partili olmuş olabilir. Bütün bir olayın içinden 3-4 tane Ak Partili çekeceksiniz ve "bunu Ak Partili yaptı" diyeceksiniz. Bu kabul edilemez.

Ama fiili saldırıda bulunan taş atan, yumurta atan birini bulursa sayın Baykal önce biz onu parti içinde cezalandırırız.

Nitekim Van Valiliği CHP'den bir başvuru olmamasına rağmen kamu davası açmıştır.

BİZ ONLARIN YAPTIĞINI YAPMAYIZ

25 Haziran 2005 yılında Trabzon'da Sayın Başbakan'a taş atan genç dönemin CHP'li belediye başkanı tarafından işe alındı.

Biz bunu yapmayız. Her türlü şiddeti kınıyoruz.