BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.448,09
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren'i mahkeme kurtardı!

İzmirli Genç Sivillerin, okullardan 'Kenan Evren' ve '12 Eylül' isimlerinin kaldırılması için açtığı dava reddedildi.

Abone ol

İzmirli Genç Siviller, "Kenan Evren" ve "12 Eylül" isimlerinin okullardan kaldırılması için 4. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava reddedildi.

İl Genel Meclisi, 3 Mart 2009 tarihli toplantısında Narlıdere 12 Eylül İlköğretim Okulu, Yamanlar Evren Paşa İlköğretim Okulu ve Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi isimlerinin kaldırılması, yerine 12 Eylül mağdurlarının isimlerinin verilmesi için temenni kararı almıştı. Genç Siviller de bu kararı uygulamayan İzmir Valiliği hakkında dava açmıştı. Genç Siviller adına davayı açan Av.Raif Horata, İl Genel Meclisi'nin İzmir halkının neredeyse tamamının iradesini yansıttığını belirterek, oy birliğiyle alınan isim değişikliği kararının uygulanmasını talep etmişti.

Davaya bakan 4. İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapama ve Ad Verme Yönetmeliği'nin 8. maddesini gerekçe göstererek talebi geri çevirdi. Mahkeme, okulmara ad verme işleminin, Milli Eğitim il müdürlüklerinin ün önerisi ve komisyonun kararına dayalı olarak valiliğin onayıyla verildiğini kaydetti.