BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'nde uyuşturucuyla mücadele

Kocaeli'nden uyuşturucu kullananları topluma kazandırmak için bütün kurumlar el ele verdi. Madde bağımlılarını kurtarma projesi başladı.

Abone ol

Kocaeli'de, madde bağımlılarının rehabilite edilip, mesleki beceri kazandırılarak istihdam edileceği ''Madde Bağımlılarının Hayata Kazandırılması'' projesi için protokol imzalandı.

Proje ile 100 madde bağımlısı rehabilite edilecek, mesleki beceri kurslarına alınacak bağımlıların istihdamı sağlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde ''Madde Bağımlılarının Hayata Kazandırılması'' projesinin protokolü için imza töreni düzenlendi. 

Madde bağımlılarında, bağımlılıktan kurtulmak istediğini gözlemlediğini, ancak yalnızca istemenin yeterli olmadığını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu tür kişilere toplumun yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Belediyeciliği yalnızca yol, su, kavşak, park yapmak olarak görmediğini belirten Karaosmanoğlu, yerel yönetimlerin sosyal yönünün de olduğunu, tüm sosyal projelere destek verdiklerini, özellikle eğitim ve sağlık projelerinin hep yanında olduklarını bildirdi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur da ''Gençlerimizi, insanlarımızı perişan eden bir takım mihraklara karşı mücadelemiz aralıksız devam etmektedir. Madde bağımlısı olanların tamamı bizim insanımız. Bu bağımlılıktan kurtulmaları, iş sahibi olmalarına yardımcı olmamız gerekir'' diye konuştu.

100 MADDE BAĞIMLISI REHABİLİTE EDİLECEK
İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukci ise madde bağımlılarının mesleki eğitimini önemsediklerini ifade ederek, kursiyerlerin mesleki eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanacağını, günlük 15 lira ücret ödeneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, ilgili kurum temsilcileri 100 madde bağımlısının rehabilite edilip, mesleki beceri kazandırılarak istihdam edileceği projeyle ilgili protokol imzaladı.

PROJE NE GETİRECEK?
Projeye göre ilk uygulama süresi 12 ay olarak belirlendi. Tespit edilen her kişi için bireysel dosya tutulacak ve proje süresince kişinin gelişimi takip edilecek. Kişisel gelişim eğitimleri ve sosyal etkinlikler (gezi,kamp piknik) aracılığıyla kişilerin sosyal ve kişisel gelişmelerine katkıda bulunulacak. Temel eğitim de dahil olmak üzere istihdama yönelik alanlarda mesleki eğitim verilecek.

Proje koordinasyonluğunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapacak. Meslek Eğitimleri Kursu'nda eğitim verecek olan belediye, kursiyerlere ücretsiz öğle yemeği ve ulaşım imkanı sağlayacak. İl Emniyet Müdürlüğü ise mesleki eğitim alacakları belirleyecek ve mobil ekip desteği verecek. Proje ortakları ise mesleki eğitim sonrası kursiyerlerin istihdam edilmesine katkı sağlayacak.