BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın'da şaka gibi bir yol hikayesi

Aydın'da Aziz Nesinlik olay. Köye giden yol "mera" diye demir kapılarla kapatıldı. Çare yolu satın almakta, ama köylüde para yok...

Abone ol

Böyle bir olay ancak Türkiye'de olur. Köye giden yol mera alanı olduğu gerekçesiyle Tarım Bakanlığınca demir kapılarla kapatıldı. Köye gitmek zorunda olanlar inip kapıların açılmasını bekliyor. Kapıların kalkması için ise tek çare yolun bulunduğu alanı satın almak. Ama bunun için de para yok.

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Kuşlarbeleni köyüne ulaşımın sağlandığı yol üzerine Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından mera alanı olduğu gerekçesiyle iki tane demir kapı konuldu.

Kuşlarbeleni Köyü Muhtarı Mehmet Işık, Aydın İl Tarım Müdürlüğü Mera Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda, köy yolunun geçtiği alanın mera olarak tespit edildiğini belirterek, mera ıslah çalışmaları nedeniyle yolun üzerine iki tane demir kapı konulduğunu söyledi.

KÖYDE PARA YOK

Konuyla ilgili olarak Aydın Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü anlatan Işık, ''Demir kapıların kalkması için yolun bulunduğu alanın para ile satın almamız gerekti söylendi. Bütçemiz yok ki, yolu nasıl para ile satın alalım?'' diye konuştu.

Kuşlarbeleni köyünde yaşayan İdris Çoban (66) ise hayatında ilk defa bir köy yoluna mera olduğu gerekçesiyle kapı konulduğunu gördüğünü, köy girişi ile 1,5 kilometre uzağına konulan kapıların sıkıntı yarattığını ifade ederek, ''Köylüler köye ulaşabilmek için her seferinde kapıları açıp, kapatmak zorunda kalıyor'' diye konuştu.

İhtiyar Heyeti üyesi Ali Çakır da köy yoluna demir kapı yapılması karşısında şaşkına döndüklerini vurgulayarak, ''Bu yoldan hasta gelip gidecek. Bu işin bir önce çaresine baksınlar'' diye konuştu.

KAYMAKAM SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise 50 yıldan beri yol olarak kullanılan bölgenin mera alanı içerisinde kaldığını vurgulayarak, Aydın İl Tarım Müdürlüğü ile Aydın İl Özel İdaresi Köye Hizmet Birliği ile yapılacak görüşmelerin ardından söz konusu yerin yol ağına alınması, kapıların kaldırılmasını sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.