BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL

Hakan Şükür Üstünel'i topa tuttu

Galatasaray'dan gönderilen Hakan Şükür, Sivasspor maçıyla ilgili yaptığı analizde, sihirbaz denilen Haldun Üstünel'i fena eleştirdi.

Abone ol

Yaptığı transferlerle taraftarın gönlünde taht kuran ve ismi sihirbaza çıkan Haldun Üstünel'e bir eleştiri de Hakan Şükür'den geldi. Fanatik'teki köşesinde Sivasspor maçını değerlendiren Şükür, "Galatasaray'ın parasıyla 'sihirbaz' olanlar aynı parayla şimdi hangi sihirbazlıklara soyunacaklar!" sözleri ile yapılan transferlerin ne kadar yanlış olduğunu savundu.

İşte Şükür'ün olay yaratıcak yazısı:

"Sezon başından beri söylediğim plansız, amaçsız, yetenekli olduğu söylenen, yıldız ama mücadeleden eksik oyuncuların transfer edilmesi Sivas gibi birçok deplasmanda Galatasaray’ın en büyük handikapı oldu. Dün de hemen hemen tamamı yerlilerden kurulu bir kadro sahadaydı. Bu da ligin mücadele yapısının yüksek olduğu anlarda, bu yabancıların işe yaramadığı gerçeğini ortaya çıkardı. Kısacası ‘Zor oyunu bozar’ lafı bir kez daha tescillendi. Bu kadro, Rijkaard’ın sistemi olan çok paslı oyunun tamamen zıttına dayalı ve rakibe davetiye çıkaran bir oyun anlayışını sahaya getirdi. Burada söylemeye çalıştığım şu; yönetimin plansızlıkları son haftalara girildiğinde mecburiyetten kadro değişimini getirdi. Kopuk kopuk oynayan Galatasaray, kötü oynamasına rağmen kazanabileceği maçta son dakika golüyle puan kaybetti. Geçen sene de böyle bir kadro kurulmuştu. O pahalı kadronun aldığı beşincilikten çıkarılamayan ders, bu sene daha pahalı oyuncular alınmasına neden oldu. Umarım, bu kötü gidişat bundan sonra daha büyük borçların altına itmez Galatasaray’ı. Ne kadar pahalı kadro kurarsanız kurun, futbolcular arasındaki -sadece sahada değil- dışarıdaki uyumsuzluk, kampsız geçen dönemler, ‘eldeki yıldızlarla nasıl olsa kazanırız’ düşüncesi Galatasaray’ı rehavete götürdüğü kadar rakipleri ayakta tuttu ve motive etti. Böylesine bir maçta forvetsiz oynamak, hangi akla ve mantığa sığdırılabilir, anlamıyorum. Bu dakikadan sonra yine birileri suçlanacak, futbolcu veya antrenörlerden birileri hedef gösterilecek! Ama taraftar ve camia bu oyuna artık gelmeyecektir.

Kulübün parasıyla sihirbaz!

Galatasaray’ın parasıyla ‘sihirbaz’ olanlar aynı parayla şimdi hangi sihirbazlıklara soyunacaklar! Bunu yukarıda az da olsa izah etmeye çalıştım. Seçim transferi olarak anılan Tugay Kerimoğlu’na bundan sonra daha fazla güvenilmeli, ona çok daha fazla oyuncu yetiştirilmesi görevi düşüyor. Matematiksel olarak halen şampiyonluk şansı bulunan Galatasaray’ın bu mevcut durumunun üstünü örtebilmek için değişik transfer söylentileriyle geçecek günler bizleri bekliyor. "