BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenevine ödenek müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Adana öğretmenevine 2 milyon lira ödenek ayırma müjdesi verdi.

Abone ol

Çalışmaları kısıtlı mahalli imkanlarla devam eden öğretmenevi inşaatı için beklenen müjde, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Adana ziyaretinde geldi.

Bakan Çubukçu, Adana Öğretmenevi inşaatının en kısa sürede tamamlanarak öğretmenlerin hizmetine sunulması için inşaatta kullanılmak üzere 2 milyon lira ödenek göndereceğini söyledi.

Temeli 2003 yılında atılan ancak yıllardır bitirelemeyen öğretmen evi inşaatını İl Genel Meclisi tarafından özel teşebbüsün yap-işlet- devret modeliyle tamamlanması kararlaştırılmıştı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ın girişimleri sonucu İl Genel Meclisi öğretmenevi inşaatını yeniden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmişti.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve Adana Öğretmenevi Müdürü Hulusi Ünal, "İnşaatın mahalli imkanlarla önce kafeterya ve sosyal tesislerinin yapılması ve buradan elden edilecek gelirle de otel kısmının tamamlanması kararlaştırıldı. Kafeterya ve sosyal tesislerin Temmuz ya da Ağustos ayında tamamlanması ve hizmete açılması için hazırlıklar yapıldı." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Mehmet-Bedia Kipri İlköğretim Okulunun açılış töreninde yaptığı konuşmada 19 bin öğretmeni olan Adana'nın en acil ihtiyaçları arasında öğretmenevi inşaatının olduğunu söyledi. Büyükfırat, "Öğretmen evi bir an önce bitirilmeli. Bugüne kadar mahalli imkanlarla sürdürülen çalışmalarla bir kısmı tamamlanacaktır fakat otel kısmının da bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Bütün Adanalılar sayın bakanımızdan bu müjdeyi beklemektedir." dedi.