BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.450,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da birlikten yol ve sanat doğdu!

Ordu'da 2009 yılında devlet-vatandaş işbirliği kapsamında verilen bin 429 ton çimento il vatandaş kendi yol ve sanat yapılarını yaptı.

Abone ol

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü'nün sanat yapıları bütçesi kısıtlı olduğundan duvar, menfez ve beton yol kaplama işleri devlet-vatandaş işbirliği ile yapılıyor.

Yol standartlarının yükseltilerek vatandaşların güvenli yolculuk etmesini sağlamaya yönelik bu çalışmalarda müdürlüğün teknik elemanları tarafından tespit edilen yerlerin çakıl, çimento ve demir gibi malzemeleri verilerek teknik elemanların kontrolünde yapımı gerçekleştiriliyor. Bu amaç doğrultusunda 2009 yılında 2 bin 198 ton çimento alımı yapıldı. Bunların bin 429 tonu devlet-vatandaş işbirliği ile 762 tonu da büz üretiminde olmak üzere 2 bin 191 tonu kullanıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, vatandaşların gönüllü çalıştığı işlerin 2010 yılında da devam edeceğini söyledi. Toplumun refahı için kısa zamanda en çok işi yapmak için çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, “5302 sayılı İl Özel İdaresi ve 3202 sayılı Köye Yönelik Hizmetler Kanunu'nun vermiş olduğu yetkiler kapsamında görev alanımızda bulunan yolların öncelikle grup yollarından başlayarak köy ve bağlısı yolların alt yapı ve üst yapı çalışmalarını adil ve hızlı bir şekilde yapıyoruz. Minimum maliyetle maksimum düzeyde verim almayı ilke kabul ederek toplum refahını arttırmaya yönelik çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.