BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye başkanı silah çeker mi?

Silah çeken belediye başkanı olur mu? Buna evet demek mümkün değil. Ancak Belediye ısrarlı: "Silah çekilmedi, çektirildi!"

Abone ol

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın denetim sırasında esnafa silah çekmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Siyasilerden ve halktan, “Bir belediye başkanı nasıl silah?”, “Ya o silah patlasaydı?” soruları yükselirken belediye ise, "Silah çekilmedi, çektirildi" diyerek bölgedeki rant tartışmalarını gündeme getiriyor.

Marmaris Belediye Başkanı Acar’ı Türkiye gündemine taşıyan silahlı görüntüsü bir denetim sırasında yaşandı. Başkanın da aralarında bulunduğu biri kadın 7 kişinin yaptığı denetim sırasında belediye yetkililerinin açıklamalarına göre 40 kişilik organize bir grup tepki gösterdi. Hatta başkana vurulmaya çalışıldı. Başkan da can havliyle silahını çıkardı.

BAŞKANA GÖRE SİLAH ÇEKMENİN ŞEKLİ VAR

Başkan Acar görüntülerle ilgili, "O anı hatırlamıyorum. Ben de kameralardan gördüm. Birkaç saniye içinde de cebime koydum. Kimseye de doğrultmadım. Silah çekmenin şekli vardır. Ali Acar esnafa silah mı çekti, yoksa o kargaşalı ortamda kendini korumak için mi eline aldı?" diye sordu.

BAŞKANIN KORUMASI VURULMUŞ

Başkanın davranışını kimse savunmuyor, ancak belediye yetkilileri footğrafın daha iyi anlaşılması için bölgedeki rantın büyüklüğüne dikkat çekiyor. İNTERNETHABER'e konuşan yetkililerin bu konudaki değrelendirmeleri şöyle:
"Başkanın elinde neden silah var? Bunun cevabını vermek için bu noktaya nasıl gelindiğine bakmak gerek. Marmaris başta olmak üzere kıyı şeridindeki rantın büyüklüğünü iyi değrelendirmek gerek. Belediye yönetimi çok kararlı. Kaçak ruhsatsız yapılara geçit verilmiyor. Başkan Acar’ın daha önce 2005 yılında koruması öldürüldü. Güvenlik güçleri de silah taşımasını önerdi. Başkan da sevmemesine karşın silah taşıyor. Son yaşanan kavgada da başkan silah çekmedi, silah çekmek zorunda bırakıldı. Buradaki rant kavgasını düşünmeden bu fotoğraf yorumlanamaz. Daha önce Kuşadası Belediye Başkanının ölümünü de yaşadığımızı unutmamak gerek."

AK PARTİ’DEN TEPKİ

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete başkana tepkili. Mete, “Sebep ne olursa olsun, bir Belediye Başkanı eline silah almamalı. CHP'li bayan milletvekillerinin 'silaha hayır' diyerek konuyu TBMM'ye taşıdıkları günlerde aynı partinin belediye başkanının silah çekmesi düşündürücüdür. Eğer bir yeri mühürlediyseniz ve haklıysanız güvenlik güçleriyle birlikte gidersiniz. Kaldı ki, 8 kez mühürlenen bir işyeri 7 defa idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldıysa sayın Acar, acaba yanlış mı yapıyorum, diye düşünmelidir" diye sordu.

CHP'YE GÖRE "SAVUNMA"

CHP İl Başkanı Süleyman Uslu Başkan Acar'a sahip çıktı. Uslu şunları söyledi:
"Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, talihsiz bir durumla karşı karşıya kaldı. Yasal görevini yerine getirmeye çalışan belediye başkanımıza karşı yasa dışı yollarla büyük bir saldırıda bulunulmuştur. O anda Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a saldırı oluyor. Karşı tarafta sopalarla bekleyen kişiler var. Belediye başkanımız da olayın ortasında kalmış. Bu nedenle kendini korumak durumunda kalmıştır."

MARMARİSLİLER EYLEMDE

Barlar Sokağı bölgesinde yürütülen rutin kontroller sırasında yaşanan olay sonrası kendilerini Marmaris sevdalıları diye nitelendiren bir grup yaşanan olayın başkana saldırı olduğunu belirterek kınamak için 6 Nisan Salı günü saat 17.00’da Belediye hizmet binası önünde bir araya gelecek.