BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorumlular voltran oluşturacak

Doğduğumuz toprakları doymak için terk ettik, ama ne İstanbullu ne Ankaralı olduk. Ankara'da yaşayan Çorumlular Güç Birliğine hazırlanıyor.

Abone ol

Ankara Çorumlular Birliği (AÇB) tarafından ''başkentte yaşayan Çorumlu iş adamlarının güç ve potansiyellerini harekete geçirmek'' amacıyla Çorum Günleri düzenleneceği bildirildi.

AÇB Genel Başkanı Kenan Nuhut ve yönetim kurulu üyeleri, sırasıyla Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti.

Vali Toprak'ın ziyaretinde konuşan Nuhut, birlik olarak Ankara'da ''Çorum Günleri'' düzenlemek için çalışma başlattıklarını bildirdi. Başkentte ve tüm Türkiye'de yaşayan Çorumluları bu etkinlikle bir araya getirmek istediklerini ifade eden Nuhut, düzenlenecek çeşitli etkinliklerle de Çorum'un tanıtımını yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinde yaşayan Çorumluların sahip olduğu gücü ve potansiyeli harekete geçirmek istediklerini vurgulayan Nuhut, ''İlk olarak tüm Çorumlu dernekleri, Çorum Dernekleri Federasyonu çatısı altında birleştirmek istiyoruz. Daha sonra Çorum Günleri adı altında güzel bir etkinlikle güç birliği yapmak istiyoruz. Birkaç gün sürecek olan etkinliğin son gününde ise büyük bir şölen yapmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Vali Mustafa Toprak çalışmaya destek vererek şunları kaydetti:
''Çorum'un şuan en çok ihtiyacı olan şey tanıtımdır. Geçen yıl Ankara'da ilimizin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı için bir dizi çalışma yürüttük. Bu yıl da aynı tanıtım faaliyetlerini yapacağız. Şimdiye kadar kültürel ve turizm değerlerini çok iyi tanıtamamışız. Çorum denilince akla ilk olarak leblebi geliyor. Ancak bunun yanında turizmde gelmelidir. İlimizin günümüzde ulaştığı ekonomik ve turizm yapısını, kültürel değerlerini insanların kafasına imaj olarak yerleştirmeliyiz. Bizim görevimizde bu değerleri insanların kafasına nakşetmektir. Kim Çorum'a bir katkı sağlarsa biz hemen oraya koşmalıyız. Bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız''

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise Ankara'da 1 milyondan fazla Çorumlunun yaşadığına dikkati çekerek, ''Ankara'daki gücümüzün farkında değiliz'' dedi.

Ankara'da Çorumluların 180'inin üzerinde derneğinin bulunduğunu dile getiren Başaranhıncal, ''Maalesef bazı ideolojik noktalarda parçalanmalar olmuş. Bu şekilde Çorum tek başına asla bir yere gidemez. Ankara'da tüm Çorumlular tren yolu için bastırsa o zaman birçok konu netleşir. Ortak paydası Çorum'dan başka hiçbir hesabı olmayan dernekler tek yumruk olmalıdır'' şeklinde konuştu.