BIST 10.245
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,61
HABER /  GÜNCEL

Kars'ta burnu kesilen kadından şok iddia

Kocası tarafından burnu kesilen Karslı kadının yaşadığı dramla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Jandarma kadının ifadesini değiştirmeye çalışmış.

Abone ol

Eşi ve kayınbiraderi tarafından burnu kesilen 6 çocuk annesi 30 yaşındaki Yosma Altunbey olayıyla ilgili şok bir iddia ortaya çıktı.

Jandarma karakolunda görevli bir uzman çavuş Altunbay'a ifadesini değiştirmesi için baskı yapmış.


Kars Sosyal Hizmet İl Müdürü de konuyla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Çığırgan köyünde yaşayan Y.A'nın (30)eşi ve yakınları tarafından şiddete maruz kalarak burnunun kesildiği haberleri üzerine, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın aradığını ve Y.A'ya devletin sahip çıkması, güvenliği ile tedavileri konularında talimat verdiğini söyledi.

30 YAŞINDAKİ KADININ DRAMI
Y.A'nın çocuklarıyla birlikte akrabalarının yanında kalmak isteğini ve ihtiyaç olması halinde çocuklarının Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna alınabileceğini belirten Gül, şunları kaydetti:
''Kocasından 12 yaş küçük olan Y.A, 15 yaşında anne olmuş. 6 çocuk annesi kadın, okuma yazma bilmemektedir. Akrabaları ile birlikte bizimle görüşmeye gelen Y.A'nın burnu sargılı, gözlerinin etrafında morluk ve yüzünde bıçakla yapıldığını ifade ettiği çizikler olduğunu gözledik.

Olay sırasında çocukların evde olmadığını ve şiddet görmedikleri vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

''Y.A'nın çocuklarıyla ilgili henüz kesin bir kararı oluşmamıştır. Y.A can güvenliğinden endişe ettiği için Cumhuriyet Başsavcılığına ve Valilik makamına dilekçe vererek can güvenliği konusunda yardım talep etmiştir. Y.A. can güvenliği konusunda endişesi olduğundan şu an akrabalarının yanında daha güvende olduğunu söylemiştir. Ayrıca Y.A, jandarma karakolunda görevli bir uzman çavuştan ifadesini değiştirmesi için baskı gördüğünü ileri sürerek şikayetçi oluyor. Dilekçesinde bunu da belirtmiş. O da soruşturuluyor.''