BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  POLİTİKA

Baykala yağ çeken köleler

Sarıgül işte bu ifadeyi kullandı. Bakalım CHP'li vekillerin tepkisi ne olacak?

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, parolalarının ''999'' ve hedeflerinin de ''iktidar'' olduğunu belirterek, ''Artık herkes bu sloganı biliyor. 9. ayın 9'unda saat 9'da Ankara'dayız. Ben ve arkadaşlarım koltuk peşinde koşmuyoruz. CHP'yi halkla buluşturmaya gidiyoruz'' dedi.

BAYKAL'IN SEKRETERİ MİLLETVEKİLİ OLDU

Sarıgül, ''Sayın Baykal'a yağ çeken, itaatkar ve köleler milletvekili oldu. Para boyutlarıyla listelere girenler oldu. Bir de baktık ki, İsmet Paşa'nın torunu seçilemeyecek yerlere geldi. Baykal'ın sekreteri milletvekili oldu. Bizim dönemimizde hak edenler milletvekili olacak'' diye konuştu.

Sarıgül, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda ''Demokratik CHP Hareketi'' adına düzenlediği basın toplantısında, 9 Eylül pazar günü saat 9'da CHP Genel Merkezi önünde toplanarak miting yapacaklarını hatırlattı.

TEŞKİLATLARA ANITKABİR BASKISI

Sarıgül, 9 Eylül'de CHP Genel Merkezi'nin de Anıtkabir'de tören düzenleyeceğini, bu etkinliğin hareketlerini zayıflatmak amacını taşıdığını ileri sürerek, il ve ilçe parti teşkilatlarının da bu etkinliğe katılmaları için baskı altına alındığını iddia etti.

PROVOKASYONLARA KAPILMASINLAR

Mustafa Sarıgül, ''CHP yara alsın istemiyorum. Arzumuz ve temennimiz, demokratik hakkımızı özgürce ve uygar bir biçimde kullanmaktır. Partili arkadaşlarım ve yurttaşlarım, içeriden ve hariçten olası kışkırtma ve provokasyonlara kapılmasınlar. Dikkatli olsunlar'' dedi.

UMARIM ANITKABİR'DE İSTİFA EDER

CHP Genel Başkanı Baykal'ın aynı gün, aynı saatte Anıtkabir'de olacağını anımsatan Sarıgül, ''Umarım Baykal Anıtkabir'de 'Atam emanetini koruyamadım. Emanetin Türkiye'nin bir çok yerinde yok. Genel Başkanlıktan istifa ediyorum' der'' diye konuştu.