BIST 10.504
DOLAR 32,28
EURO 35,05
ALTIN 2.473,37
HABER /  GÜNCEL

Müstehcen heykele farklı yorumlar

Heykel tartışması sürüyor. Kimi memnun, kimi beğenmiyor. Peki turistler ne dedi?

Abone ol

Antalya'nın Kemer ilçesinde belediye tarafından yaptırılan ve müstehcen olduğu gerekçesiyle kaldırılması istenen ''Aşk Yağmuru'' adlı heykel ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker; ''Herkes nasıl görmek istiyorsa öyle bakıyor. Şu anda heykelin önünde çok sayıda yerli ve yabancı turist fotoğraf çektiriyor. İnanıyorum ki Kemer, yeni simgelerine alışmaya ve buluşmaya devam edecek'' dedi.

''HOŞGÖRÜSÜZLÜK''
Heykeltraş Zafer Sarı; ''Heykelin bir kesim tarafından acımasızca eleştirilmesini, müstehcen ve ahlaksız bir eser olarak yorumlanmasını, sanata karşı bir hoşgörüsüzlük olarak yorumluyorum. Hiçbir sanatçı, halkın ahlakını nasıl bozarım diye düşünerek eserlerini üretmez'' diye konuştu.

Sarı, ''Fakülteler 'çıplak model dersinde' model bulamıyor artık. İnsanlar dayak yedikleri ya da baskı altına alındıkları için çıplak model olmak istemiyor. Heykele bakarak kızların ahlakı bozuluyorsa da bıraksınlar bunu kızlar söylesin'' diye konuştu.

"BAŞKA BİR YERE YAPILMALIYDI"
Kemer Turizmci İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Ali Nail Kılıç, ''Kişi olarak sanata saygılı bir insanım fakat heykelin yeri yanlış. Bu tip noktalarda sürücülerin dikkatini çekici figürler, kazalara davetiye çıkarır'' dedi.

Bu tür heykellerin daha geniş alanlara yapılması gerektiğini belirten Kılıç,
''Heykelde daha farklı bir tema seçilmesini isterdim'' diye konuştu.

TURİSTLER BEĞENDİ
Bu arada, Çınarlı Kavşağı'ndaki heykelin önünde fotoğraf çektiren
turistlerden Alman Kricbh Heidemarie, tartışmalara anlam veremediğini belirterek;

''Sanırım sizin kültürünüzde farklı ama biz çok beğendik. Çok güzel bir sanat
eseri'' dedi.

Alman turist Weber Hans Peter de Almanya'da bu tür heykellerin çok fazla
olduğunu ve kimsenin karşı çıkmadığını söyledi.