BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,06
ALTIN 2.505,89
HABER /  POLİTİKA

Elektronik oylamada zorlandılar

Milletvekilleri yeni yasama döneminde henüz elektronik oylamaya alışamadılar.

Abone ol

Milletvekilleri yeni yasama döneminde henüz elektronik oylamaya alışamadılar.

60. Hükümet için yapılan dün yapılan güvenoylamasında, aralarında dört Bakanın da bulunduğu 46 milletvekili, sıralarında bulunan ekranda oy kullanamayarak, Başkanlığa yazılı pusula gönderdi.

Oy pusulası gönderen milletvekillerinin Genel Kurul’da bulunup bulunmadıklarının tespiti nedeniyle 5 dakikalık oylama yarım saatte tamamlanabildi.

Oy pusulası gönderen bakanlar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Mehmet Aydın oldu.

EN FAZLA CHP
Elektronik oylamada en fazla zorlananlar bu kez CHP’liler oldu. 22 CHP’li milletvekili oy pusulası yazarken, AKP’den 18, MHP’den 4, DTP ve bağımsızlardan de birer milletvekili oy pusulası gönderdi.

Bağımsız milletvekillerinden, hükümet programına “kabul" oyu veren tek milletvekili olan Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu da oy pusulası gönderen milletvekillerinden biri oldu.

Milletvekillerinin büyük bir bölümünün yeni olmasının yanı sıra, elektronik oylamada kullanılan ekranların Genel Kurul salonundaki yoğun ışık nedeniyle net görülememesi, milletvekillerinin geçmişte protesto için sıralara vurmuş olması nedeniyle zaman zaman arızalanması, elektronik oylamayı zorlaştırıyor.