BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.424,47
HABER /  GÜNCEL

Tatlısese takipsizlik kararı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Tatlıses hakkında takipsizlik kararı verdi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, bir televizyon programında bir şirketin kurucu ve ortaklarına yönelik ''hakaret'' ve ''tehdit'' içeren sözler söylediği iddia edilen türkücü İbrahim Tatlıses hakkında takipsizlik kararı verdi.

Savcı İsmail Onaran'ın, Doğtaş Mobilya şirketi kurucu ve ortakları Adnan, Murat, Davut, Şadan, İsmail ve İlhan Doğan'ın avukatları Erol Eski aracılığıyla yaptıkları şikayet üzerine Tatlıses hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda verilen takipsizlik kararında, avukat Eski'nin savcılığa verdiği dilekçede, müvekkilleri ile İbrahim Tatlıses arasında, Tatlıses Otel'deki bir işin yapılması için sözleşme imzalandığı, otelin 9 Temmuz 2007 tarihinde teslim edildiği, Tatlıses'in verdiği çeklerin açılış tarihine kadar düzgün olarak ödenmesine rağmen otelin hizmete girmesinden sonra 5 adet çekin işin eksik ve ayıplı yapıldığı gerekçesiyle ödenmediğinin anlatıldığı bildirildi.

Dilekçede, taraflar arasında Ticaret Mahkemesinde açılan davanın sürdüğünün ifade edildiği belirtilen kararda, İbrahim Tatlıses'in bir televizyon programında davacılara ''hakaret'' ve ''tehdit'' içerikli sözler sarf ettiği öne sürülerek cezalandırılmasının istendiği kaydedildi.

Kararda, Tatlıses'in savcılığa verdiği ifadede ise otelin döşeme işiyle ilgili bir kısım çekleri ödediğini, ancak eksik malzeme kullanılması ve işin süresinde teslim edilmemesi nedeniyle diğer çekleri ödemediğini söylediği anlatıldı.

Kararda, ödenmeyen çekler yüzünden tüm mal varlıklarına haciz konulduğunu, hatta annesinin arabasına el konularak mağdur edildiğini, bu durumu programında isim vermeden seyirciye anlattığını söyleyen Tatlıses'in, seyircinin kendisine verdiği yanıtları tekrarladığını ve kimseyi tehdit etmediğini savunduğu bildirildi.

Kararda, dosyadaki belgeler ve sunulan bilirkişi raporunun bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucu İbrahim Tatlıses'in üzerine atılı ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçunun unsurlarının oluşmadığının anlaşılması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi.

Doğtaş Mobilya Şirketinin 6 kurucu ve ortağının avukatı Erol Eski'nin, Biga Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesi üzerine başlatılan soruşturma dosyası, yetkisizlik kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.