BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  EKONOMİ

Kredi kartı borçluları dikkat

Merkez Bankası uyardı : Piyasaya çıkın kredi kartı taksitlendirme fiyatına bakın.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ''Kredi kartı kullanıcılarından istirhamım şu; eğer kredi kartı borcunuzu taksitlendiriyorsanız o zaman piyasaya çıkın kredi kartı taksitlendirme fiyatına bir bakın'' dedi.
Yılmaz, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''Para Politikaları'' isimli toplantıda, katılımcıların Türkiye'deki ekonomik durum ve Merkez Bankasının politikaları ile ilgili sorularını yanıtladı.
Türkiye'deki makro ekonomik temellerde problem olmadığını belirten Yılmaz, ''Temellerimizde problem yok. Siyasi istikrarımızda problem yok. Evet cari açığımız var. Fakat cari açığımızda da bu dakika itibarıyla bir sorun yok'' dedi.

KREDİ KARTI BORÇLARI

Yılmaz, Türkiye'deki kredi kartı kullanımı ile ilgili bir soru üzerine ise, şunları söyledi:

''Serbest piyasa ekonomisi içinde kredi kartı alan ve veren bir araya gelerek anlaşıyor. Diğer ülkelerde bizdeki gibi uzun taksiti olanlar da var. Kısa olanlar da var. Benim kredi kartı kullanıcılarından istirhamım şu; eğer kredi kartı borcunuzu taksitlendiriyorsanız o zaman piyasaya çıkın kredi kartı taksitlendirme fiyatına bir bakın. Kredi kartı kullanan aldanmasın. Türkiye'de seçim tüketiciye bırakılmıştır. Tüketici tercihini yüksek faiz, uzun vadeden yana kullanıyorsa bu onun tercihidir. Kamu otoritesinin bir görevi var. Kamu otoritesi tüketiciyi korumak zorunda. Ama tüketici de kendi kendisini korumayı bilmelidir. İnsanlar teşvik tercihi yüzünden yüksek faize razı oluyorlar. Düşük faizli kredi kartını kullanma tercihi de var.'' Yılmaz ayrıca, ''Bu ay içinde tekrar para politikası kurulu toplanacak. Orada en son veriler masaya yatırılacak. Orta vadede enflasyonun yeriyle ilgili bize ne tür bilgi veriliyorsa, biz o çerçevede politikamızı oluşturacağız'' diye konuştu.