BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykala dost kurşunu

Baykal'ın beklemediği bir yazı. Sürekli okuduğu yazarın hedefinde bu kez kendisi vardı. CHP liderine ciddi eleştiriler yöneltti.

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal'ı sarsan bir yazı. Baykal okuduğunda 'başından aşağı kaynar sular dökülmüştür' desek abartı olmaz.

Baykal'ın izlediği politikalar nedeniyle kendilerine "Ergenekoncu" muamelesi yapılması Özkök'ü adeta çıldırtmış..

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Baykal'a adeta patladı. Biriktirdiği eleştirileri kurultay sonrasına bırakan Özkök, köşesinden dedi ve açtı ağzını yumdu gözünü:

-(...)Avrupa Birliği’nin karşısına çağdaş, demokrat, liberal, dünyayla bütünleşme yanlısı bir alternatif siyaseti sunamayan CHP, bu sorumluluğun vebalini taşımaktadır.

CHP’yi bir "totaliter ulusalcılığın" cephe örgütü haline getirenler de, 85’inci yılında laik cumhuriyetin kafasına geçirilen bu külah imajının mimarları arasında yer almaktadır.

Bu zihniyet, bütün iyi niyetiyle ve çağdaşlığıyla cumhuriyet mitingine katılan, bu ülkenin en aydınlık insanlarını bile insafsız bir propaganda kampanyasının kurbanı haline getirmiştir.

O milyonlarca insana, "Ergenekoncu" muamelesi yapılmasına cüret eden vicdansızlara kullanabileceği gerekçeyi de bu zihniyet vermiştir.

* * *

Dost acı söyler.

Ama kendisi de bu Goebbelsvari ağır ve vicdansız Ergenekon McCarthyizminin kurbanı olan insanlar, daha da acı söyleme hakkına sahip olurlar.

Türkiye, Avrupa Birliği ile ilişkilerini en kısa zamanda AKP’nin tekelinden kurtarmalı ve Avrupalının önüne, bu ülkedeki tek demokrat kuruluşun AKP olmadığını ispatıyla koymalıdır.

Evet, bu işi Baykal ve arkadaşları yapmalıdır.

Aksi takdirde bu ülkenin en aydınlık, en çağdaş, en demokrat insanlarının, vicdansızlar tarafından laik faşistler olarak etiketlenmesinin vebalini eşit ortak olarak yükleneceklerdir.