BIST 10.776
DOLAR 32,21
EURO 34,88
ALTIN 2.422,91
HABER /  SPOR

Gençlerin tesisleri de sıkıntıda

Fortis Türkiye Kupasını Kayserispor’a kaptıran Gençlerbirliği, AOÇ ile de mahkemelik…

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Süper lig’de kötü bir sezon geçiren ve ligden düşmekten son anda kurtulan, Fortis Türkiye Kupası’nı da Kayserispor’a kaptıran Gençlerbirliği, kullandığı tesislerin kirası konusunda da Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ile mahkemelik.

SÜRE BİTTİ AMA BOŞALTILMADI
AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan, çiftlik arazisi içinde bulunan ve Gençlerbirliği Spor Kulübü tarafından kullanılan alanın kirasının belirlenmesi için anlaşmazlık yaşandığını ve bu nedenle konunun yargıya taşındığını bildirdi. TBMM KİT Komisyonuna bilgi veren Arslan, çiftlik arazisi üzerinde bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edilen, Gençlerbirliği Spor Kulübü tarafından kullanılan alanın kira sorunu anlattı. AOÇ Müdürü, bu alanın kira sözleşmesinin 2004 yılında sona ermesine karşın arazi devrinin olmadığını, buna ilişkin mahkemenin AOÇ aleyhine sonuçlandığını, bunun üzerine arazi üzerindeki tesislerin belirlenerek yeni kira sözleşmesi yapılması konusunda çalışmalar yapıldığını anlattı.

50 BİNE OTURMAK İSTİYOR
Kira bedelinin tespiti için oluşturulan komisyonun aylık 61 bin YTL kira belirlediğini, Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün bunu uygun bulmayarak mahkemeye gittiğini, bilirkişinin belirlediği 50 bin YTL kira tutarın da AOÇ'nin itiraz ettiğini kaydeden Arslan, bununla
ilgili hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.