BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Baykala 70lik sulta cevabı

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Baykal vardı. 'Erdoğan vesayeti' iddialarına karşı CHP liderine işte böyle çıkıştı.

Abone ol

AK Parti’nin Ankara İl Kongresi’nde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal’ı eleştirdi. Erdoğan “Ben bırakacağım zamanı açıkladım sen de açıkla” dedi.

DAHA DOYMADINIZ MI?

Erdoğan şunları söyledi: “Kurumlar üzerinde baskımız yok, her türlü müdahaleye karşıyız. Erdoğan vesayeti diye bir şey yok. Ben siyaseti bırakacağım tarihi söyledim. Sen de söyle. Sayın Baykal, Sayın Bahçeli daha doymadınız mı? Sizden başka milletvekilliği yapacak yok mu?

70 YAŞINA GELDİN

Ben 55 yaşındayım bırakacağım zamanı söylüyorum. 70 yaşına geldin söyleyemiyorsun, hadi söyle...

Sayın Baykal, 27 Nisan bildirisinden sonra neredeydin? Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde neredeydin? Milli iradeye gölge düşürülürken neredeydin? Milletin ve milli iradenin yanında mıydınız? Yoksa vesayet özlemi içinde olanların mı yanındaydınız?

UYANIK OLANLARI GÖNDER

Meclis’in çıkardığı yasaları iptal ettirmek için Meclis’teler. (Askere sivil yargı yolunu açan) önergeye hepsi oy verdi. Ertesi gün de heralde uyku devam ediyor. Ama bir sonraki gün ‘gece yarısı baskını’ oldu. Baykal senin adamların ne iş yapıyor? Uyuyanları niye gönderiyorsun. Uyanık olanları gönder.

CHP'DE BAYKAL SULTASI

Arkasından da anında 'Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz' dediler. Zaten mahkeme kapısına bu dönem 33 kez gitmişler, ayıptır. Parlamentoda işlerini göremeyince ver elini Anayasa Mahkemesi. Oraya da çok güveniyorlar herhalde, durmadan oradalar.

Türkiye'de bir AK Parti vesayeti yok. Ama CHP’de Baykal sultasının olduğu aşikardır.”