BIST 10.929
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.499,07
HABER /  POLİTİKA

Baykal yine seçim dedi

Baykal yine Erdoğan'a yüklendi ve vatandaşa elindeki en güçlü silahı kullanmasını söyledi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Sizin elinizde atom silahı gibi bir silah var: Oy, oy, oy. Onun önünde herkes boyun eğer. En güçlü silah bu. Ne kalaşnikof, ne mayın, ne nükleer silah, en güçlü silah oy, iyi kullanın ha. Önümüzdeki seçimde sandığa gitmemek yok. Oy vermemek askerden kaçmak gibi bir şeydir'' dedi.

Baykal, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde partililere hitap etti. İlçe girişinde Baykal'ı karşılayan partililer, kurban kesmek istedi. Baykal'ın karşı çıkmasına rağmen partililer kurbanı kesti. Konvoyla birlikte ilçeye gelen Baykal, ilçe meydanında partililere seslendi. Baykal, AK Parti Hükümetinin verdiği sözleri tutmadığını öne sürerek, başta çiftçi ve esnaf olmak üzere birçok kesimin umduğunu bulamadığını iddia etti.

EN GÜÇLÜ SİLAH OY
Vatandaşın sandıkta kullanacağı oyun, her türlü silahtan daha etkili ve güçlü olduğunu savunan Baykal şöyle konuştu: ''Hükümet dokunulmazlıkları kaldırmadı. Mahkemede hesabı verilmemiş yolsuzluk dosyaları var. Her şey örtbas edildi. Bir milletvekilinin yolsuzlukla itham edilmesi, hesabını vermeden milletvekilliğine devam etmesi düşünülür mü? Hesabını vermemiş bir kişinin bakan, başbakan olması yakışır mı? Hakkındaki yolsuzluk dosyalarının hesabını vermemiş bir kişinin cumhurbaşkanı olması yakışır mı? Bunun hesabını sandıkta sorar mısınız? İnşallah hep birlikte soracağız. Önümüzdeki ilk seçimde bunun hesabını göreceğiz. Sizin elinizde atom silahı gibi bir silah var: Oy, oy, oy. Onun önünde herkes boyun eğer. En güçlü silah bu. Ne kalaşnikof, ne mayın, ne nükleer silah, en güçlü silah oy, iyi kullanın ha... Önümüzdeki seçimde sandığa gitmemek yok. Oy vermemek askerden kaçmak gibi bir şeydir.''

Türkiye'de başbakanın her kişi ve kurumla kavgalı olduğunu öne süren Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Başbakan kendi gücünü, kendisine karşı kullanıyor. Buna mutlaka son vermemiz lazım. Türkiye gücünü kendisine karşı değil de dışarıya karşı kullansa sorunları çözmek için uğraşsa, hiçbir güç Türkiye'nin önünde duramaz. Türkiye'de Başbakan, üniversiteyle, yargıyla, Anayasa Mahkemesiyle, Cumhurbaşkanıyla, köylüyle, çiftçiyle kavgalı. Hükümet böyle bir kavganın içine girerse Türkiye'nin sorunları çözülmez. Sen, gidip de 80 yaşında Atatürk'ün evinde deftere yazı yazmış olan ihtiyara bağırıp çağıracağına Selanik'te Ermeni anıtı dikenlere karşı sesini yükselt.''

TÜRKİYE, MÜSLÜMAN OLMAKLA İFTİHAR EDİYOR
Türkiye'de birlik ve bütünlüğün sağlanması konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Baykal, ''Türkiye'yi İran'a, Irak'a, Malezya'ya benzetmenin mücadelesi var. Bunu din adına yapıyorlar. Kimse Türk halkına Müslümanlığı öğretmeye kalkmasın. Hele siyaset adamları çekilsin kenarda dursun. Türkiye bin yıldır Müslüman. Müslüman olmakla da iftihar ediyor'' diye konuştu.