BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden ittifaka GÜLLE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, ittifak arayışına giren eski siyasileri topa tuttu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, ''Topluma verecek hiçbir değeri, söyleyecek hiçbir sözü kalmayan eski siyasetçilerin beyhude arayışlarına hep beraber gülüp geçeceğiz'' dedi.

Akif Gülle, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı Yaz Dönemi Koordinasyon Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. AK Parti olarak siyaset yoluna çıktıkları ilk günden bu yana bilginin paylaşımına ve iletişime büyük önem verdiklerini vurgulayan Gülle, parti ve hükümet çalışmalarının kamuoyunda en doğru şekilde algılanması ve değerlendirilmesi için modern iletişim tekniklerinin tümünden en iyi şekilde yararlandıklarını söyledi.

Genel ve yerel, yazılı ve görsel medyanın iletişim imkanlarından yararlandıklarını kaydeden Gülle, pek çok siyasi partinin henüz farkına bile varamadığı internet medyasını da en iyi şekilde değerlendiren parti olduklarını ifade etti.

Gülle şunları söyledi: ''Şuna inanıyoruz ki; AK Parti iktidarı geride bıraktığımız, 3.5 yıllık süre içinde attığı adımlar ve büyük icraatlarıyla anlatılmayı hak eden bir iktidardır. Bu iktidar icraatlarıyla tarihe geçmeyi de hak eden bir iktidardır. Zira Türkiye yılların özlemi olan istikrarı, AK Parti iktidarıyla yakaladı. Koalisyon kavgaları, krizler ve güvensizlik ortamını AK Parti iktidarı noktaladı. Türkiye, AK Parti ile gerçek gündemini konuşmaya başladı.'' Gündemlerinin ''adalet'' ve ''kalkınma'' olduğunu, bunun dışındaki gündem arayışlarının AK Parti siyasetinde yüz bulmayacağını ifade eden Gülle, şöyle devam etti: ''Türkiye asla ve asla erken seçim tartışmalarına girmeyecek, gerçek gündemin dışına çıkmayacaktır. Seçimler, milletimizin verdiği 5 yıllık vekalet süresi tamamlandığında yapılacak, 'Herşey Türkiye İçin' sloganıyla yürütülen çalışmalar son ana kadar dur durak tanımayacaktır. Türkiye'nin, AK Parti ile yakaladığı fırsatlar, bugüne kadar hayali bile kurulamadığı halde bugün yapılan çalışmalar iddiamızın kanıtıdır. AK Parti iktidarından önce bankaları hortumlanan Türkiye'de AK Parti ile tahsilat devri başladı. Batık banka patronlarından tahsil edilen rakamlar 10 milyar dolara ulaştı. Artık, batan geminin mallarının yağmalandığı bir Türkiye yok. Günü ve zamanı geldiğinde aziz milletimiz, banka hortumcularına göz yumanlarla, hortumculardan hesap soranları en iyi şekilde ayırt etmesini bilecektir.''

Gülle, AK Parti'nin, tasarrufu teşvik amacıyla yapılan zorunlu kesintileri, nemalarıyla birlikte hak sahiplerine ödediğini anımsatarak, 3 yılda yapılan nema ödemelerinin, tutarının 13 katrilyon lirayı geçtiğini söyledi. AK Parti iktidarından önce çiftçilerin traktörlerinin haczedildiği bir Türkiye olduğunu belirten Gülle, AK Parti iktidarında ise çiftçilerin 123 bin yeni traktör satın aldığını bildirdi. Köylülerin doğal afetler karşısında yalnız bırakılmadığını anlatan Akif Gülle, ''AK Parti iktidarı yüzde 50 devlet destekli tarım sigortaları uygulamasını başlattı'' dedi. AK Parti iktidarında, Türkiye'nin buğdayda kendine yeten ülke olduğunu, un ticaretinde ise dünya birinciliğine ulaştığını vurgulayan Gülle, ''AK Parti iktidarı ile Türkiye, 2013 vizyonunu; yüzde 7 büyüme, yüzde 3 enflasyon, 800 milyar dolar milli gelir, 10 bin dolar kişi başına gelir, 210 milyar dolar ihracat ve 36 milyar dolar turizm geliri olarak belirledi'' diye konuştu.

''AK PARTİ HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR''
AK Parti'nin her geçen gün güçlendiğini, halkın gönlündeki yerini perçinlediğini ifade eden Gülle, ''Yeni Tanıtım Paketi ile 355 milletvekilimiz yaz dönemi boyunca Türkiye'nin yaklaşık 40 bin köy yerleşim yeri ile şehir merkezini ziyaret edecektir'' dedi. Gülle, şunları kaydetti: ''Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız 2006 yaz dönemini, 2007 yılının sonbahar aylarında ve tam zamanında yapılacak olan milletvekili genel seçiminin ön hazırlıklarıyla değerlendirecektir. Hükümet, çalışmalarına devam edecek; AK Parti Genel Merkezi ise siyasetin nabzını elinde tutmaya devam edecektir. Geçen yılların yaz aylarında olduğu gibi bu yılın da yaz aylarında köyde, tarlada, pazarda esnafımızın yanında, halkımızın yanı başında olacağız. İlk günkü tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeyen heyecanımızla iktidarımızın ömrüne ömür katacağız. Topluma verecek hiçbir değeri, söyleyecek hiçbir sözü kalmayan eski siyasetçilerin beyhude arayışlarına hep beraber gülüp geçeceğiz. AK Parti karşısında güneşin altında kalan buz kalıbı gibi erimekte olan muhalefet partilerinin ittifak arayışlarıyla ilgilenmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin kurumlarının, demokrasimizin temel değerlerinin, halkımızın hafızasında kötü izler bırakmış eski siyasi portreler tarafından aşındırılmasına asla izin vermeyeceğiz.''

Gülle, hedeflerinin, 'çağdaş medeniyet' yolunda hamle üstüne hamle yapan Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile kazandığı istikrarı, yine AK Parti'nin uzun iktidar yıllarıyla sürekli kılmak olduğunu söyledi.