BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batı ile doğuyu birleştirecek festival

Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP ve Batman Valiliği el ele verdi. Türkiye'den 5 bin genç Batman'da Gapgenç Festivali'nde buluşacak.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Batman Valiliği'nce desteklenen ''GAPgenç Festivali''nde 5 bin genç Batman'da bir araya gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Batman Valiliği'nin desteğiyle aralarında İstanbul Kültür Üniversitesi, HABİTAT İçin Gençlik Derneği, Atatürk Üniversitesi Toplum Gönüllüleri, bölgedeki Gençlik ve Kültür Evleri gibi 44 üniversite, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yer aldığı düzenleme komitesince yapılacak olan ''GAPgenç Festivali''nin bu yıl ikincisi Batman'da gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'nin her yerinden gelecek 5 bin gencin kaynaşması amaçlanıyor.
Düzenleme komitesi içerisinde yer alan Diyarbakır Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Muhtesim Öğer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAPgenç Festivali'nin ilkinin geçtiğimiz yıl Mardin'de yapıldığını, bu yıl ikincisinin Batman'da düzenleneceğini söyledi.

Festivalin bu yıl 7-10 Mayıs tarihlerinderasında yapılacağını, amaçlarının Türkiye'deki çeşitli gençlik gruplarını Güneydoğu'da buluşturmak olduğunu anlatan Öğer, bölgenin kötü imajını silmek istediklerini belirtti.
Türkiye genelinde 5 bin gencin festival kapsamında bir araya geleceğini ifade eden Öğer, şöyle dedi:

''Festival sayesinde gençlik grupları arasında iletişim sağlanacak, ortaklık kurabilecekleri alanlar oluşacak. Gençlik, kültürel ve sanatsal faaliyet aracılığıyla kendilerini ifade edebilecekler. Farklı sosyal ortamlardan gelen gençlerle kültürler arası diyalog sağlanacak. Festivalde, konferans ve seminerler olacak. Sinema, ritm, satranç, resim, heykel, seramik gibi atölye çalışmaları yer alacak. Gençlerin çalışmalarını sergileyecekleri fuar açılacak. Konserler düzenlenecek. Gençler kendi aralarında oluşturdukları gruplarla konserler verebilecek. Ayrıca tiyatro gösterileri, halk oyunları gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. Festival için kamp yeri oluşturulacak. Tamamen gençlerin düzenlediği ve içinde yer aldığı bir festival olacak. Festivalin bütçesi bile gençlerin bulduğu sponsorlarla hazırlanıyor. Festival, tamamen gençlerin başarısını ortaya koyacak.''
Festivale katılım konusunda ciddi bir talep olduğunu anlatan Öğer, festivale katılmak isteyen gençlerin başvurularını internet üzerinden www.gapgenc.org adresine yapabileceklerini aktardı.