BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Havuz deyip geçmeyin, yapımı 16 yıl sürdü

İster olimpik, ister bahçe havuzu olsun. Sizce bir havuzun yapımı en çok kaç yıl sürer. Çorum'da bunun ilginç bir cevabı var

Abone ol

Çorum'da yapımına 1993 yılında başlanan ve 2009 yılında hizmete açılan kapalı olimpik yüzme havuzunda ilk yüzme yarışı yapıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce (GSGM) 1993 yılında yapımına başlanan ve geçen yılın temmuz ayında Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından hizmete açılan kapalı olimpik yüzme havuzu, faaliyete geçtiği günden beri büyük ilgi görüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen 10 kulvar ve 1000 seyirci kapasiteli havuzda çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Yüzme İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ''9-12 Yaş Yüzme Kulaçlar İl Birinciliği'' ile yapımı 16 yılda tamamlanan havuzda ilk yüzme yarışı da yapılmış oldu. Samsun yolu üzerinde bulunan kapalı olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen ilk yüzme yarışını, Vali Mustafa Toprak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Şube Müdürü Satı Yücel de izledi.

Hedefspor, İl Özel İdaresispor, Eti Lisesi Gençlikspor, Penez Otel ve ferdi sporcular olmak üzere toplam 60 sporcunun yarıştığı il birinciliğinde dereceye giren yüzücülere madalya verildi.

''HAVUZ, HALKIMIZIN HİZMETİNDEDİR''

Vali Mustafa Toprak, 19 Ağustos'ta resmi açılışı yapılan havuzun, halkın kullanımına açık olduğunu söyledi.
Havuzun işletmesi için uzman ve teknik personelden oluşan bir kadro oluşturulduğunu dile getiren Toprak, ayrıca tesiste yüzme lisansı olan antrenör ile cankurtaranların da görev yapacağını kaydetti. Olimpik yüzme havuzu sayesinde Çorum'da uluslararası müsabakaların yapılabileceğini vurgulayan Toprak, ayrıca kentte ''su kültürü''nün de gelişeceğine dikkat çekti.

Avrupa standartlarına uygun olarak yapılan 25 metre en ve 50 metre uzunluğundaki 10 kulvara sahip havuz, yaklaşık 9 milyon liraya mal olmuştu. Ayrıca 1000 seyirci kapasitesiyle 66 bin 800 metre kare kapalı alan üzerine yapılan tesiste havuzun yanı sıra kafeterya, restoran, dinlenme, sauna ve konferans salonu da bulunuyor.