BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tatvan'ı 65 kamerayla izleyecekler

Kentlerin güvenliği için artık vazgeçilmez hale gelen MOBESE sistemi büyükşehirlerin ardından anadoluya yayılıyor.

Abone ol

Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, ilçede mobese kamera sistemine geçeceklerini söyledi.

Güldibi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından mobese kamera sistemi için ilçeye 500 bin TL gönderildiğini, ancak bu paranın yeterli olmadığını belirtti.

Sistemin kurulması için 200 bin TL'ye daha ihtiyaç duyulduğunu, bunun için İl Özel İdaresinden 200 bin TL. talep ettiklerini anlatan Güldibi, şöyle konuştu:
''70 bin nüfusuna ulaşan ve hızla nüfusu artan ilçemizde bu sistemin kurulması zorunlu hale geldi. Sistemin kurulması için Emniyet Genel Müdürlüğü 500 bin TL gönderdi. Yaptığımız projeye göre ilçenin 65 ayrı noktasına kamera koymamız gerekiyor. Ancak gönderilen parayla bu sayıdaki kamerayı yerleştirmemiz mümkün değil. İl Özel İdaresinden istediğimiz 200 bin TL. geldikten sonra ancak 36 ayrı yere kamera kurmamız mümkün olacak. Projemizi hayata geçirmemiz için, Emniyet Genel Müdürlüğünün onayı gerekmekte. Biz de projemizi hazırlayıp gönderiyoruz. Kamera sistemi için fazla ödenek gönderilmesi durumunda, belirlediğimiz 65 noktaya kamera yerleştirerek, Tatvan'ı izleyeceğiz.''
Güldibi, huzur ve güven ortamının sağlanmasında büyük gayretleri olan emniyet güçlerine, vatandaşların da destek olması gerektiğini sözlerine ekledi.