BIST 10.211
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.405,64
HABER /  GÜNCEL

Gülen yazısı Turgut'u hedef yaptı

Cemaati anlamaya çalıştığı yazısı olay oldu. Gülen okullarını yazan Serdar Turgut hedef tahtasında.

Abone ol

Fethullah Gülen okullarına giden ve izlenimlerini yazan Serdar Turgut bazı 'Beyaz Türklerin' hışmına uğradı. Yazar bugünkü köşesinde şeklindeki sözleriyle kendisini eleştiren kesimlerle dalgasını geçti..

(...)Burada sorun bende, benim yaptıklarımda değil, sorun popülerleşmesine çok da katkı yapmış olduğum Beyaz Türk kavramının uzun zamandır çok da yanlış algılanmaya başlanmasındadır.
 Beyaz Türk kavramı gayet tabii ki bir yaşam stili tercihini anlatır ama bundan ibaret değildir. Aynı zamanda ben, Beyaz Türkler'in eğitimli bilgili birikimli hayata sorgulayarak ve eleştirel bakmayı bilen insanlar olması gerektiğini düşünmüştüm.

Bu ikinci bölümü Beyaz Türk kavramının dışında bırakırsanız o zaman Beyaz Türklük sadece bar iskemlelerinin üstünde paylaşılabien bir hayat tarzı olabilir işte o kadar.
 Belirli bir hayat tarzını paylaşıyor olabiliriz ama benim çoğundan farkım benden olmayan 'öteki' olan insanları kendi koşulları içinde anlamaya ve öğrenmeye önem vermemdir. Ha gerektiğine herlkesle dalgamı da geçerim ama bu da öğrenme arzumu hiç kısıtlamaz.
 Bu nedenlerle cemaat ve okulları hakkında önyargısız yazabildiğim, düşündüğüm için ben aslında gerçek bir Beyaz Türk'üm.
Bugün Türkiye'nin çeşitli tehdit algılaması çatışmaların dışında durup hayata ve kendisine eleştirel bakabilecek aydınlara ihtiyaç var.
Benim cemaat ve inanç ile yazılarımın bu kadar ilgi ile karşılanması söyleyen BEN olduğumdandır; yoksa söylediklerimin olağanüstü orijinal düşünceler olmasından değildir bu ilgi.
'Öteki TÜRKİYE'yi yazdığımda da böyle olduydu, yeni kurulduktan sonra AKP'ye seçime destek vermemin yarattığı ilgi de bu yüzdendi.