BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.403,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kütahya'da pedallar çocuklar için dönecek

Kütahya Dumlupınar'da düzenlenecek bisiklet turu yarışmasında öğrencilere çok sayıda bisiklet hediye edilecek.

Abone ol

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde faaliyet gösteren Dumlupınar Tanıtma Grubu tarafından İzmir-Dumlupınar-İzmir güzergahında düzenlenecek bisiklet turu kapsamında öğrencilere 100 bisiklet hediye edilecek.

Grup sorumlusu Serdar Sipahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin, 1071 yılında Malazgirt Savaşı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Başkomutan Meydan Muharebesi ile sonuçlanan Anadolu'daki bağımsızlık mücadelesinde birçok savaş yaptığını ve zaferler kazandığını söyledi.

Sipahi, Dumlupınar'da ise sadece bir meydan muharebesinin kazanılmayıp bir ulusun kaderinin yeniden yazıldığına dikkati çekerek, Dumlupınar'ın Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu anlattı.

Bugün Türkiye'de yaşayan herkesin Başkomutan Meydan Muharebesi'nin kazanıldığı topraklara, bu zafer uğrunda ölen şehitlere ve bu uğurda savaşan gazilere çok şey borçlu olduğunu ifade eden Sipahi, ''Artık Dumlupınar sadece 30 Ağustos günlerinde akşam haberlerinde hatırlanmak istememektedir. Dumlupınar, tarih sayfasında hak ettiği yeri almalıdır. Biz bunun için ant içtik, Dumlupınar'ı tüm dünya tanıyacak'' dedi.

BİSİKLETÇİLER 9 GÜN ARALIKSIZ PEDAL ÇEVİRECEK
Sipahi, Dumlupınar'ın tanıtımı amacıyla çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

''Gelenekselleşme aşamasında olan Dumlupınar İlköğretim Okuluna ve dar gelirli öğrencilerimize yardım edebilmek ve tur programı süresince Dumlupınar'ın tanıtımı yapabilmek amacıyla ilkini 23 Nisan 2008'de 'Pedallar Çocuklar İçin Dönecek' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bisiklet turunun ikincisini bu yıl yine 23 Nisan'da gerçekleştiriyoruz. Almanya'nın Guizburg kentinden İzmir'e gelecek sporcuların katılımıyla bisiklet turu düzenleyerek, Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerine 100 bisiklet dağıtılacak. 23 Nisan'da Dumlupınar'da düzenlenecek tur ile öğrencilerimizin bayram sevinci kat kat artacaktır. Turun toplam uzunluğu 970 kilometre olup, bisikletler Almanya'da yaşayan gurbetçilerimizin katkısıyla hibe edilip Dumlupınar'a ulaştırılmıştır.''

Sipahi, 16 Nisan'da Almanya'dan uçakla İzmir'e gelecek bisikletçilerin, 18 Nisan'da 145 kilometrelik İzmir-Ayvalık etabında pedal çevirmeye başlayacağını belirterek, 19 Nisan'da 90 kilometrelik Ayvalık-Kaz Dağları, 20 Nisan'da 95 kilometrelik Kaz Dağları-Balıkesir, 21 Nisan'da 80 kilometrelik Balıkesir-Dursunbey, 22 Nisan'da 145 kilometrelik Dursunbey-Kütahya, 23 Nisan'da da 84 kilometrelik Kütahya-Dumlupınar etaplarının geçileceğini ifade etti.

Dumlupınar'da 23 Nisan'da bisiklet dağıtımı ve tanıtım etkinliklerine katılacak sporcuların 24 Nisan'da dönüşe başlayacağını 110 kilometrelik Dumlupınar-Eşme güzergahını geçeceğini anlatan Sipahi, 25 Nisan'da 120 kilometrelik Eşme-Ödemiş, 26 Nisan'da 104 kilometrelik Ödemiş-İzmir bölümlerinin tamamlanacağını, sporcuların 27 Nisan'da İzmir'den Almanya'ya uçakla hareket edeceğini bildirdi.

Sipahi, sporcuların Dumlupınar'da bulundukları sürede şehitlik ve anıtları ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.