BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Başörtülülere hakaret etmişti! Yeşim Meltem Şişli davasında yeni gelişme: 18 kişi...

Başörtülü İSMEK bölge sorumlularına hakaret ettiği iddiasıyla 9 yıla kadar hapsi istenen İBB'nin eski Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin yargılandığı davada, 18 müşteki şikayetinden vazgeçti.

Abone ol

Başörtülü 19 İSMEK bölge sorumlusuna hakaret ettiği iddiasıyla hakkında ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenen eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada müşteki İlknur Özdemir ile tarafların avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanık Yeşim Meltem Şişli duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, 18 müştekinin uzlaştıkları gerekçesiyle şikayetlerinden vazgeçmelerine ilişkin dilekçe sundukları kaydedildi. Davaya ilişkin yazılı beyanda bulunduğu söyleyen müşteki İlknur Özdemir, şikayetinden vazgeçmediğini belirtti. Sanıkların katılan sıfatının kaldırılmasını talep eden sanık Şişli’nin avukatı, UYAP kayıtlarının silinmesini ve bir sonraki duruşma tanığın dinlenmesini istedi. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, eksikliklerin giderilmesini talep etti.


Duruşma ertelendi
Şikayetinden vazgeçen 18 müştekinin katılan sıfatının kaldırılmasına karar veren mahkeme, mağdur sıfatları devam ettiği gerekçesiyle UYAP’tan silinmeleri yönündeki talebin reddine hükmetti. Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için erteledi.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ‘şüpheli’ olarak yer aldı. İddianamede, Şişli’nin 19 mağdura karşı, ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ne olmuştu? 

İBB'nin Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK yöneticisi kadınlara yönelik 'Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak. Ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız' dediği iddia ediliyor.