BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  SPOR

Basketçiler giremeyecek...

3 Mayıs Türkçülük Günü olarak kutlanıyor. MHP’liler, O gün için Atatürk Spor Salonu kiraladı. Ama aynı gün maç vardı….

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ 3 Mayıs milliyetçi kanadın Türkçülük Günü adı altında kutlamalar yaptığı bir tarih. Her yıl bu kutlamalar çeşitli toplantılar, mitingler ve gösterilerle kutlanıyor. MHP’liler, Ülkü Ocakları ve Milliyetçi-Türkçü derneklerin bu yılki kutlamalarının en görkemlisi Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirecek.

Bu amaçla Salon Ankara İl Spor Müdürlüğü’nden kiralandı. Hazırlıklar yapıldı. Duyurular geçildi.

AMA MAÇ VAR
Ama; Beko Basketbol ligi Çeyrek final maçları vardı ve Basketbol Federasyonu kura ve maçların oynanacağı tarih ve yerleri belirledi. Buna göre 3 Mayıs Günü Galatasaray Cafe Crown ile Türk Telekom maçı Ankara Atatürk Spor Salonunda yapılacağı ilan edildi.

SALON TOPLANTIYA VERİLDİ
Ancak, aynı gün salon MHP’nin organizasyonuna tahsis edilmişti. Türkçülük günü nedeniyle yapılacak olan bu organizasyonun iptal edilmesi ve salonun maç için tahsis edilmesi gerekiyordu. Çünkü , spor salonunda öncelik spor aktivitelerinindi. Fakat, MHP daha önceden bağlantısını yapmış ve salonda yapılacak organizasyon için duyurularda bulunmuştu. Maç nedeniyle salonun kendilerine verilmeyeceği bilgisi ulaşınca, organizasyonun iptal edilmemesi için Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Spor İl Müdürlüğü’nü arayan MHP’liler, salonun kendilerine tahsis edilmesini istediler.

BAKAN DEVREDE
Bakan Başesgioğlu’nun ‘çözüm bulunması’ talimatı gereğinde, salon MHP’ye tahsis edildi. Ankara Spor İl Müdürlüğü, salonun dolu olduğunu ve basketbol maçının yapılamayacağını ilgili kulüplere ve Basketbol Federasyonu’na bildirdi. Federasyon şimdi, bu maç için başka bir gün ve saat belirleyip, takvimini yeniden yapacak.