BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Taksim namus meselesi oldu

Sendika ve hükümet restleşti. 1 Mayıs inatlaşmasına BASK Genel Başkanı Resul Akay ilginç bir benzetmede bulundu.

Abone ol

BASK lideri Resul Akay, Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmemesiyle ilgili “Meydanları namus meselesi yapan bir iktidar anlayışı ile karşı karşıya bulunmaktayız. Meydanlar hükümetin tapulu malı değildir” dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, 1 Mayıs konusunda, “kaygı ve korkularını yasakların arkasına sığınarak gizlemeye çalıştığını” öne sürdü.

Hükümetin bu tutumuyla AB ve demokratik açımlar sürecinde elde ettiği avantajı dezavantaja çevirdiğini savunan Akay, şunları kaydetti:

“Hükümet, pek çok konuda yaşadığı akıl ve izan tutulmasını 1 Mayıs olayında da sergilemiştir. Meydanları namus meselesi yapan bir iktidar anlayışı ile karşı karşıya bulunmaktayız. Meydanlar hükümetin tapulu malı değildir. Meydanlar, oraları alın terleriyle kuran emekçilerindir. O meydanları kullanmak da emekçilerin en doğal hakkıdır. Çalışanlarına pazı gösteren, bilek güreşine davet eden bir devlet anlayışı düşünülemez. Devlet gücü ile çalışanlarına güç gösterisi yapan kamu yöneticileri, 21. yüzyıl vizyonu ve visyonuyla çelişmektedir. Hükümet, hala soğuk savaş döneminde yaşamaktadır.”