BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Koltuk fetişisti parti lideri

Muhafazakar Parti'nin Batı Avustralya lideri, bir kadın vekilin koltuğunu kokladığını itiraf etti.

Abone ol

Avusturya, öz kızını 24 yıl boyunca mahzene kapatıp seks kölesi olarak kullanan "sapık" olayıyla çalkalanırken, Avustralya da, "koltuk fetişisti" ssiyasetçinin itirafıyla şoke oldu.

Muhafazakar Liberal Parti'nin Batı Avustralya lideri Troy Buswell'in, mecliste, bir kadın siyasetçinin oturduğu koltuğu kokladığını itiraf etmesi, ülkede şok etkisi yaptı, insanları "Bu nasıl bir sapıklık" diye şaşkına çevirdi.

KOLTUĞU KOKLAMIŞ

Daha önce de İşçi Partili bir kadın milletvekilinin sütyen kopçasını çekerek kopardığını itiraf ederek gündeme oturan Buswell, önceki gün televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında, bir kadın meslektaşının oturduğu koltuğu kokladığını ağlayarak açıkladı.

SİYASİ YANIMLA ALAKASI YOK

Buswell, skandala rağmen "İstifa edecek misiniz?" sorusuna "Hayır. Bunlar benim ve ailemin üstesinden gelmesi gereken konular. Siyasi yanımla alakası yok" dedi.

Batı Avustralya eyaletininde 2009'da yapılacak olan seçimleri Muhafazakar Demokrat Parti'nin kazanması bekleniyor. Bu durumunda Buswell'in eyaletin başbakanı olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

RUH HALİ BOZUK

Koltuğu koklanan kadın siyasetçi ise gazetelere verdiği demeçte, şaşkın ve çok öfkeli olduğunu söyledi ve Buswell'a tepkisini açıkladığını belirtirken "İstifa etmemesi durumunda, meclisteki tüm kadınlar zor durumda demektir. Aramızda insan aklının alamayacağı kadar bozuk bir ruh hali olan biri dolaşıyor" dedi.

Muhafazakar Liberal Parti'nin Başkan Yardımcısı Kim Hames ise, Başkan Buswell'i desteklemeye devam edeceklerini söyledi ve "Ancak muhafazakar liberaller davranışlarını değiştirmek zorunda" dedi.