BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Kavşak suyunda noktayı koydu

Akın, kavşak suyu hattı ile şebeke suyu hattının farklı bölgelerde olduğunu, birbirine karışmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Abone ol

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kamuoyunda "Kavşak suyunun içerisine şebeke suyu karıştırdılar" şeklinde çıkan iddialara cevap verdi. Başkan Akın, kavşak suyu hattı ile şebeke suyu hattının farklı bölgelerde olduğunu, birbirine karışmasının mümkün olmadığını ifade etti.


Özellikle yaz mevsiminde Bartın'ın içme suyu ihtiyacının karşılandığı kavşak suyunda meydana gelen azalmanın ardından Belediye Başkanlığı "Kayıp kaçak" adı altında gerçekleştirdiği çalışmalar ile 2 günde bir akan ve azalma olan su seviyesini normalin de üstüne çekerek kavşak suyunun her gün akmasını sağladı. Bunun üzerine kamuoyunda "Kavşak suyuna şebeke suyu karıştırıldı" yönünde çıkan söylentilere Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın cevap verdi. Kavşak suyu hattı ile şebeke suyu hattının farklı yönlerde olduğunu belirten Başkan Akın, "Kaman Köyü'nde kavşak suyu ile ilgili olarak toplamalar yapıldı. İki depo arasında boru döşemek için 10 milyon lira lazım. Şebeke suyu Ulupınar'dan Türbe'deki depoya geliyor. Kavşak suyu ise Orduyeri Mahallesindeki depoya geliyor. Kavşak suyu toplamalardan ve kayıp kaçaklardan önce günlük 96 ton geliyordu. Şimdi yaptığımız çalışmaların ardından 400 ton geliyor. Kavşak suyu tahlilli su. Her ay kanun gereği tahlil ettiriyoruz. 7 bin lira ödüyoruz. Bizim suyumuz daha yumuşak çıkıyor. İlk gün sular bulanık aktı. 1 günde borular temizlendi. Suyu 24 saat sonra verdik. 7 bin kişi için düşünülen kavşak suyunu şimdi 100 bin kişi kullanıyor. Tankerlerle 100 ton su evlere ve köylere dağılıyor. 171 çeşmeden su akıyor" dedi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Makine Mühendisi Faruk Papila'nın da "kavşak suyuna şebeke suyu karıştığı" yönünde endişesi olduğunu, ancak kendisinin Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin ile birlikte kavşak suyu çeşmeleri, kavşak suyu deposu ve kavşak suyu kaynağından numune yaptığını, çeşme, depo ve kaynaktaki suyun aynı çıktığını da sözlerine ekledi.