BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa yaralarını sarıyor

Bursa'da sel felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Abone ol

Geceyi yakınlarının yanında sular altında kalan evlerini düşünerek geçiren Alacahırka sakinleri, günün ilk ışıklarıyla soluğu mahallelerinde alarak temizliğe başladı.

Kenti vuran sel felaketinin ardından yaraların sarılması için ekiplerin çalışmaları gece boyunca devam etti. Dün yatağına sığmadığı için taşan Cilimboz Deresi'nin açılması için, iş makineleri gece boyunca aralıksız çalıştı.

Dere ağzında biriken çakıl ve molozlar iş makineleri tarafından kamyonlara yüklenerek taşındı. Evleri sular altında kalan Alacahırka sakinleri ise akrabalarına taşındı.

Mahalle sakinleri geceyi girilmez haldeki evlerini düşünerek geçirdi. Ekiplerin hummalı çalışmasıyla mahalle sulardan arındırılırken, sabahın ilk ışıklarında soluğu evlerinde alan mahalleli, çamuru ve taş yığınlarını tahliye çalışmalarına başladı.

BUSKİ'DEN HUMMALI ÇALIŞMA

BUSKİ ekipleri evlerdeki çamurların atılmasına, itfaiye ekipleri pompalarla suları tahliye etmeye çalıştı. Çamur deryasına dönen evlerdeki eşyaların tamamı kullanılmaz hale gelirken, selzedeler şimdi kara kara düşünüyor.

Taşan Cilimboz Deresi'nin temizlenmesi çalışmalarını şaşkın ve çaresiz bakışlarla izleyen 77 yaşındaki İbrahim Uzun, "Ben ömrümde böyle afat görmedim. Gece büyük bir korkuyla uyandık. Benim evim Alacahırka yamaçlarında olmasına rağmen sel sularından nasibini aldı. Geceyi korku ve panik içinde uykusuz geçirdik. Sabah namazından sonra yorgunluktan birkaç saat uyuyakalmışım" dedi.

GECEYİ KARA KARA DÜŞÜNEREK GEÇİRDİK

Oğlunun dişinden tırnağından artırarak aldığı otomobilin sel sularına kapılıp kullanılmaz hale geldiğini anlatan Yüksel Sokak sakinlerinden Ümmühan Kahraman ise, "Oğlum sel sularının yuttuğu arabasını kurtarmaya çalışırken canından oluyordu. Hepimizin yüreği ağzımıza geldi. Yetkililer dün bizi ziyaret ettiklerinde, zararın tazmin edileceğini söyledi. Bizim içimiz yanıyor. Geceyi kara kara düşünerek geçirdik" diye konuştu.

Aracı sel sularına kapılan aracı hurdaya dönenlerden Ramazan Orhan da yetkililerin bir an önce gözyaşlarını silmelerini istedi.

HALİMİZ İÇLER ACISI

Naipdere Sokak sakinlerinden Asuman Çörek, geçirdikleri uykusuz gecenin ardından sabah erkenden evlerine geldiklerini ifade ederek, "Yakınlarımızdan yardım istedik. Dün her taraf su olduğu için evin içindeki suyu tahliye edemiyorduk. Şimdi en azından sokaklardaki sular bitti, evdeki suları tahliye etmeye çalışıyoruz. Halimiz içler acısı. bundan sonra ne olacak bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

AHŞAP EV ÇÖKTÜ

Sel suları sebebiyle ahşap olan evinin tamamen çöktüğünü anlatan Ahmet Gökbayrak ise, "Canımızı zor kurtardık. Dedem ve anneannemi evden güçlükle çıkardık. Sel aniden girdi. Çaresizdik. Evi temizlemeye çalışıyoruz. Aralıksız çalışsak anca bir haftada temizlenir" diye konuştu.