BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ermenistan'ın Manukyanı yakalandı

Trabzon’da polisinin gerçekleştirdiği fuhuş operasyonunda, “Ermenistan’ın Son Patroniçesi” olarak bilinen Guhar K. da yakalandı.

Abone ol

Trabzon’da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen fuhuş ve insan ticareti operasyonunda “Ermenistan’ın Son Patroniçesi” olarak bilinen fuhuş çetesi lideri Ermeni uyruklu Guhar K. da ele geçirildi. Operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, 15 yabancı uyruklu kadın da ele geçirildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 10 aylık bir çalışmanın ardından önceki gün Çömlekçi mahallesinde belirledikleri 3’ü otel, 6’sı kafe ve 8’i ev olmak üzere toplam 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, sermaye olarak kullanılan 15 yabancı uyruklu kadın da ele geçirildi. Operasyonda hem Türk vatandaşı hem de Ermenistan vatandaşı olduğu, Guhar K. isimli fuhuş çetesi lideri de yakalandı. Guhar K.’nın Ermenistan ve Gürcistan bağlantılı çalıştığı, Ermenistan medyasında daha önce haber konusu olduğu ve "Ermenistan’ın son patroniçesi" olarak basında yer aldığı öğrenildi.

HERŞEYİN BİR KOD ADI VAR

Operasyonda yakalanan örgüt lideri Guhar K.’nın "abla", yine yakalanan şahıslardan B.B.'nin "amca" kod adı ile adlandırıldıkları, fuhuş işi için "Çay İçme", sınırdan kaçak geçme konusunda "Sınavı geçtiniz mi" ve bayan konusunda "Çanta" gibi kodlar kullandıkları tespit edildi. Örgüt lideri Guhar K.’nın Emniyet birimlerinin işyerlerine yönelik yapılacak aramalara karşı önlem aldığı, sermaye bayanları işyerinden kaçırmak suretiyle, kiralamış oldukları evlere veya işyerleri içerisinde kendileri tarafından yapılan gizli bölmelere götürdükleri, fuhuş amaçlı kullanılan yabancı uyruklu sermaye bayanların sınır dışı olmaları halinde bu bayanları tekrar kaçak olarak geri getirmek amacıyla Artvin Sarp Sınır Kapısı’ndaki kişilerle irtibata geçerek belli bir ücret karşılığında kaçak yollardan Türkiye'ye soktuğu belirlendi.

Örgüt Lideri Guhar K.'nın Antalya ve Kırşehir illerinde yabancı uyruklu bayanlara fuhuş yaptıran kişilerle irtibatlı olduğu ve gerektiğinde bu kişilerle irtibata geçerek elinde bulundurmuş olduğu sermaye bayanlardan bir kısmını bu şahıslara belli bir ücret karşılığında gönderdiği, bazen kendisinin götürerek teslim ettiği tespit edildi. Operasyonda fuhuş ve insan ticareti sayısını gösteren çeteleler, görüntü CD'leri yurt dışına para gönderme evrakları da ele geçirildi.

ÇETE LİDERİ VE ADAMLARI ADLİYEYE ÇIKARTILDI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan ve aralarında kamu görevlisi olduğu da öğrenilen 18 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında “suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüte yardım ve yataklık yapmak, yurda illegal yollardan fuhuş amaçlı bayan sokmak, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, zorla fuhuş yaptırmak ve fuhuşa teşvik aracılık ve yer temin etmek” suçlaması ile adliyeye çıkartıldı. Adliyeye çıkartılan şahıslar arasında Ermeni çete lideri Guhar K.' da bulunuyor.