BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler'de sporcular pırıl pırıl...

Esenler Belediyesi ilçede sporu teşvik etmek amacıyla başlattığı spor malzemesi yardımlarına bu yıl da devam ediyor.

Abone ol

Esenler’de bulunan amatör spor kulüplerine Esenler Belediyesi tarafından spor malzemesi yardımı yapıldı. Yardım dağıtım töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’de bir sporcu yetiştirmenin çölde bir ağaç yetiştirmek kadar kıymetli olduğunu belirterek, tüm spor kulüplerine teşekkür etti.

Kemer Mahallesi’ndeki Esenler Spor Kompleksi’ni yapılan spor malzemesi dağıtım töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende ilk konuşmayı Esenler Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Osman Keşkekçi yaptı. Esenler Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine yaptığı yardımlara değinen Keşkekçi, “Özellikle son bir yıl içinde belediyemiz spor kulüplerine karşı çok iyi bir yaklaşım gösterdi. Belediye Meclisi, Spor Ödül Yönetmenliği çıkararak bizlere büyük bir destek sağladı” dedi.

Esenler Belediyesi’ne iletilen her problemin imkânlar ölçüsünde çözüldüğüne işaret eden Keşkekçi, “İşte bugün de bütün kulüplerimizin spor malzemeleri dağıtılıyor. Belediyemizce bize gösterilen bu yakın ilgiden dolayı Belediye Başkanımız M. Tevfik Göksu başta olmak üzere tüm belediye yetkililerine, kulüplerimiz ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde bu gençleri kahve köşelerinden ve sokak başlarından kurtaran tüm kulüp başkanları ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çöldeki ağaçlar

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da konuşmasına, kendilerine düşen görevin, amatör kulüplerin kendi ortaya koydukları gayrete belediye olarak destek vermek olduğunu söyleyerek başladı. Esenler’de bir sporcu yetiştirmenin çölde bir ağaç yetiştirmek kadar kıymetli olduğunu söyleyen Göksu daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

150 bin TL'lik katkı

“Bizim teşekkürümüz sadece dille olmamalı” diyen Göksu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Esenler Belediyesi olarak gücü nispetinde spor kulüplerine katkı vermektedir. Her senenin bir öncekinden daha iyi olacağını söylemiştim. Belediye Meclisimiz Spor Ödül Yönetmenliği çıkardı. Stadımız restore edildi. Cephesini de değiştireceğiz. Küçük çaplı bazı değişikliklerden sonra gönül rahatlığı ile stadımızı kullanacaksınız. Belediye olarak, bir sezon boyunca araç tahsisinden malzeme desteğine kadar ilçemizdeki spor kulüplerine yaklaşık 150 bin liralık yardımda bulunuyoruz. Bu yardımlar daha da artacak. Esenler’in ekonomisi geliştikçe kulüplere yapacağımız yardım da gelişecek”.